Βρείτε μας!

ΑΕΚ

Ζήσης: «Χρωστάω πολλά στην ΑΕΚ»

Ο Νίκος Ζήσης μίλησε σε ισπανικό τηλεοπτικό σταθμό αναφερόμενος μεταξύ άλλων ότι οφείλει πολλά στην ΑΕΚ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο «Movistar»:

-για την ΑΕΚ, την εν Ελλάδι καριέρα του: «Για μικρές συγκυρίες δεν έπαιξα ποτέ στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Η μοναδική ομάδα μου στην Ελλάδα ήταν η ΑΕΚ και της χρωστάω πολλά! Όταν πήγα εκεί, στα 17 μου χρόνια, ήταν μια ομάδα που πρόσεχε πολύ τους νέους παίκτες».

-για το αν πήρε το όνομα του από το Νίκο Γκάλη: «Όχι λόγω του Γκάλη, αλλά για τον παππού μου! Ο Νίκος Γκάλης είναι ο Θεός του ελληνικού μπάσκετ, προφανώς! Εκείνη η γενιά της Εθνικής ομάδας, ήταν ο λόγος που πολλοί παίκτες της γενιάς μου, όπως ο Παπαλουκάς, ο Διαμαντίδης και ο Σπανούλης, αρχίσαμε να παίζουμε μπάσκετ.

Είμαι ευλογημένος που έχω τρία μετάλλια με την Εθνική ομάδα και τέσσερα με τις μικρές Εθνικές. Κερδίσαμε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ και νικήσαμε τις ΗΠΑ στο Παγκόσμιο. Τραυματίστηκα από τον Βαρεζάο και το πανηγύρισα από τον πάγκο. Δεν θέλω να μιλάω πια για τον τραυματισμό. Αυτά συμβαίνουν στον αθλητισμό.

Ήταν ένα απίστευτο παιχνίδι, ίσως η καλύτερη ομαδική προσπάθεια ελληνικής ομάδας σε ένα παιχνίδι! Αδειάσαμε στον τελικό και η Ισπανία κατέκτησε δίκαια το χρυσό μετάλλιο. Η Ισπανία είναι η αχίλλειος πτέρνα μας».

Instagram

Facebook

BLOGGERS

Περισσότερα από ΑΕΚ