Βρείτε μας!

Yellow Family

Yellow Family #27: «Μόνο από χαρά θα κλαίς κύριε Νίκο…»

Ο Χάρης Κολχούρης γράφει για τον εφιάλτη του υποβιβασμού, που πήρε σάρκα και οστά στο Περιστέρι και για τα δάκρυα που αποτέλεσαν τις βάσεις της κιτρινόμαυρης αντεπίθεσης!

Σαν σήμερα, 7 χρόνια πριν η ΑΕΚ βίωσε την πιο δύσκολη κατάσταση στην ιστορία της… Ένα 90λεπτο, μια κατηγορία, όπως πολύ σωστά ακούστηκε σε εκείνη την μετάδοση.

Η πραγματικότητα ήταν σκληρή. Κανείς δεν είχε συνειδητοποιήσει το μέγεθος της καταιγίδας. Παρά την συνεχή μπόρα, μέσα στην οποία βρισκόταν η ΑΕΚ για πολύ μεγάλο διάστημα, στο Περιστέρι επήλθε η πλήρης κατάρρευση.

Έμοιαζε σαν ένα πολύ κακό όνειρο, που ήλπιζες ότι θα ξυπνούσες και θα το άφηνες πίσω σου. Δυστυχώς, δεν ήταν όνειρο. Ήταν η σκληρή πραγματικότητα.

Μέσα σε στεναχωρημένες και απελπισμένες μορφές, ξεχώριζε αυτή του Νίκου Πανταζή, ενός ανθρώπου που αφιερώθηκε στην ΑΕΚ, ακόμα και στα πιο δύσκολα της χρόνια.

Αποσβολωμένος, ανήμπορος να συνειδητοποιήσει την κατάσταση, με ένα πρόσωπο γεμάτο δάκρυα…

Τα δάκρυα αυτά αποτέλεσαν τις βάσεις της επιστροφής. Τα θεμέλια μιας αντεπίθεσης που δεν θα επέτρεπε στον κάθε τυχάρπαστο να εξευτελίζει το μεγαλείο αυτής της ομάδας, με συνθήματα όπως «εκεί, εκεί στην Γ’ Εθνική»

Τα θεμέλια σε μια προσπάθεια, που δεν θα φέρουν ποτέ ξανά στεναχώρια στον κύριο Νίκο και στον κάθε ΑΕΚτζή, που θα θυμίζει ξανά ιδέα και πάνω απ’όλα οικογένεια που συνδέει ανθρώπους ανεξαρτήτως ηλικίας ή φύλου.

Χωρίς τυμπανοκρουσίες, βρέθηκε στο μηδέν, στάθηκε στα πόδια της και ξεκίνησε το ταξίδι της επιστροφής.

Με τον κόσμο σταθερά στο πλευρό της, το μότο «ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ» έγινε σύνθημα στην πορεία της ΑΕΚ και ο χειρότερος εφιάλτης των αντιπάλων της.

Η ομάδα δεν επέστρεψε απλά. Το έκανε με μεγάλη επιτυχία! Κατάκτηση του κυπέλλου, του πρωταθλήματος, σπουδαία πορεία στην Ευρώπη, πολλά ρεκόρ εντός και εκτός Ελλάδας και ένα επίτευγμα που αξίζει όσο 10 πρωταθλήματα μαζί.

Ένα όνειρο που συνεχίζει ακάθεκτο να παίρνει σάρκα και οστά, στα ιερά χώματα όπου το έφτιαξαν οι πρόγονοί της και όπου μεγαλούργησαν όλες οι μεγάλες μορφές της ιστορίας της.

Στη δική της Νέα Φιλαδέλφεια, που ήδη έχει επιστρέψει στους γνωστούς κιτρινόμαυρους ρυθμούς, χτίζεται η Αγιά Σοφιά. Το σπίτι της, το στολίδι της πόλης που θα δώσει ξανά την χαμένη αίγλη αυτής της ομάδας.

Την αίγλη που τόσο στερήθηκε όλα αυτά τα χρόνια.

Ξέρεις όμως ότι η κατάσταση έχει αλλάξει άρδην, όταν ο κύριος Νίκος μπορεί να κλαίει από χαρά και συγκίνηση, για την κατάσταση αυτής της ομάδας. Ενός σωματείου που εμπνέει υγεία και εμπιστοσύνη για το μέλλον.

Υ.Γ Το παρελθόν είναι ο οδηγός για το μέλλον. Και δεν πρέπει ποτέ να το ξεχνάμε, αν θέλουμε να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη.

Facebook

Περισσότερα από Yellow Family