Βρείτε μας!

Yellow Family

Yellow Family #21: Καρέρα εμπιστευτικό

Ο Χάρης Κολχούρης γράφει για τον Καρέρα, που έχει μεταμορφώσει την ΑΕΚ τακτικά και στέκεται στην εμπιστοσύνη που εμπνέει.

Η χθεσινή αναμέτρηση ήταν μια ακόμη παράσταση από τον μετρ της τακτικής Μάσιμο Καρέρα, ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες του έχει καταφέρει να αλλάξει άρδην την εικόνα της ΑΕΚ.

Την εικόνα μιας ομάδας που αναμφίβολα προκαλούσε απαισιοδοξία στους φίλους της, τόσο με τα αποτελέσματα, όσο και με την νοοτροπία της. Ο Καρέρα ήρθε, είδε, διόρθωσε και πλέον έχει βάλει το στίγμα του στην ομάδα.

Από το πρώτο του ματς κιόλας, είχαμε αναφέρει πως αυτά θα προσπαθήσει να φέρει στην Ένωση ο Ιταλός και το αποτέλεσμα δεν μας διέψευσε.

Η Ένωση είναι ομάδα που θες πραγματικά να την πιείς στο ποτήρι. Ομάδα με βασικότατο στόχο να έχει την μπάλα στα πόδια της και όταν αυτή χαθεί, να κάνουν τα πάντα οι παίκτες της για να ανακτήσουν την κατοχή.

Με πρωταρχικό μέλημα την διατήρηση του μηδέν παθητικού και την συνεχόμενη πίεση στον αντίπαλο, η ΑΕΚ αμυντικά θυμίζει την πρωταθληματική σεζόν. Εκεί όπου δεχόταν γκολ με το σταγονόμετρο και ενέπνεε εμπιστοσύνη στα μετόπισθεν.

Η ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ
Ο τρόπος με τον οποίο ο Καρέρα έχει πειθαρχήσει τους παίκτες του είναι πραγματικά απίστευτος. Σε μια ομάδα που τα αποδυτήρια της είχαν εξελιχθεί σε μελανό σημείο της, ο Ιταλός κατάφερε με τον τρόπο του να τα ξανά κάνει ισχυρά.

Η ομάδα αντλεί ξανά δύναμη από το κλίμα που έχει δημιουργήσει. Οι παίκτες δείχνουν να έχουν αφομοιώσει πλήρως την νοοτροπία του Ιταλού και όλοι στα Σπάτα μιλάνε για την πολύ καλή δουλειά που γίνεται -και- σε αυτό το κομμάτι.

ΟΛΟΙ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ
Ο Ιταλός έκανε κάτι που κανένας προκάτοχος του δεν τόλμησε μέχρι τώρα. Να δώσει ευκαιρίες σε όλο το ρόστερ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι Σβάρνας και Σαμπανάζοβιτς. Οι δυο συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές δεν είχαν ανάλογο χρόνο συμμετοχής τον προηγούμενο διάστημα, ενώ πλέον έχουν μονιμοποιηθεί στην εντεκάδα.

Ακόμη, ο Αλμπάνης έδειξε χθες ότι άρπαξε από τα μαλλιά την ευκαιρία που του δόθηκε, όπως το ίδιο έκανε και ο δραστήριος Κλωναρίδης, που επέστρεψε από τον μεγάλο τραυματισμό του.

Βασιλαντωνόπουλος, Μπότος και Γιούσης ενώ δεν φαινόταν φως στον ορίζοντα για τις περιπτώσεις τους, μπήκαν στα πλάνα του Μάσιμο και πήραν και χρόνο συμμετοχής.

Η συγκεκριμένη τακτική κρατάει τους πάντες σε εγρήγορση. Κανενός η θέση στην ενδεκάδα δεν είναι εγγυημένη και κανένας παίκτης δεν θεωρείται «τελειωμένος».

Υ.Γ Η πρώτη εμφάνιση του Σιμάνσκι άφησε τους πάντες άναυδους. Ακόμη και εκείνους που βιάστηκαν να χαρακτηρίσουν την συγκεκριμένη μεταγραφή ανόητη. ΧΑΦΑΡΑ με όλα τα γράμματα κεφαλαία. Box to box μέσος που τόσο έλειπε από την ομάδα με πολύ δυνατή πρώτη πάσα και περίσσια αυτοπεποίθηση. Ντεμπούτο με τόσο ζεστό χειροκρότημα από την κερκίδα δεν θυμάμαι…

Facebook

Περισσότερα από Yellow Family