Βρείτε μας!

Yellow Family

Yellow Family #14: AΕΚ, να η ευκαιρία σου!

Ο Χάρης Κολχούρης αναφέρεται στην γαλανόλευκη που εμπνέει ζωντάνια, αλλά και στους κιτρινόμαυρους που η ΑΕΚ πρέπει να βγάλει στην βιτρίνα, τώρα που… ανεβαίνουν.

Σήμερα, η εισαγωγή δεν θα αφορά κάποιο παιχνίδι της ΑΕΚ, αλλά της επίσημης αγαπημένης. Νομίζω είναι πλέον γεγονός, ότι η εθνική μας, ναι μεν δεν έχει πετύχει κάτι, αλλά έχει βάλει τις βάσεις για κάτι καλό.

Πολλά τρεξίματα από τους διεθνείς, επιθετικό ποδόσφαιρο, γρήγορο passing game στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου και άμεση ανάκτηση της κατοχής, όταν αυτή χάνεται.

Τέτοια εθνική δεν νομίζω πως έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Και είναι πολύ απρόσμενο το χρονικό διάστημα που επήλθε αυτή η αλλαγή.

Όπως και να χει, από αυτούς τους αγώνες αναδεικνύονται και παίκτες που ψάχνουν το σκαλοπάτι για το βήμα παραπάνω. Νομίζω πως η ΑΕΚ έχει αυτή την στιγμή, αρκετές περιπτώσεις που μπορούν να απασχολήσουν την μεταγραφική πιάτσα.

Η Εθνική αγωνίστηκε χθες με τους Μπακάκη, Γαλανόπουλο και Μάνταλο στην βασική εντεκάδα, ενώ στον πάγκο ήταν ο Μπάρκας.

Και οι τρεις διεθνείς έκαναν εξαιρετική εμφάνιση ανεβάζοντας τις μετοχές τους. Πάμε όμως να δούμε τις περιπτώσεις τους ξεχωριστά:

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΚΑΚΗΣ

Ο δεξιός μπακ της Ένωσης έχει πάρει την φανέλα της εθνικής σπίτι του. Με πολύ καλές εμφανίσεις και σφίγγοντας τα δόντια σχεδόν για ένα ημίχρονο χθες (είχε ενοχλήσεις από τις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου) έδειξε από τι μέταλλο είναι φτιαγμένος.

Η ΑΕΚ σε αυτή την φάση πρέπει να σκεφτεί εάν είναι πρόθυμη να διαπραγματευτεί για τον συγκεκριμένο παίκτη. Στα 28 του πλέον, πρέπει να αποφασίσει και ο ίδιος αν επιθυμεί μια πώληση σε ομάδα του εξωτερικού.

Ίσως πάντως είναι η περίπτωση που δεν έχει τραβήξει πάνω της τα βλέμματα ομάδων του εξωτερικού όσο θα περίμενε κανείς. Σίγουρα όμως οι εμφανίσεις με την εθνική ομάδα, αλλά και γκολ σαν αυτό απέναντι στον Παναθηναϊκό ενδεχομένως να αναθερμάνουν το ενδιαφέρον.

ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΝΤΑΛΟΣ

Ο αρχηγός της Ένωσης ήταν χθες σε μεγάλη βραδιά. Γεμάτος ενέργεια, έδειξε ότι είναι για μεγάλα πράγματα. Σχεδόν όλες οι επιθετικές προσπάθειες ξεκινούσαν από τα πόδια του ή κατέληγαν σε αυτόν, όπως το γκολ της ισοφάρισης.

Για τον αρχηγό τα δεδομένα είναι γνωστά. Προτάσεις έρχονται, αλλά η ΠΑΕ δεν μπαίνει στην διαδικασία να κάτσει στο τραπέζι. Όχι επειδή δεν την ικανοποιούν, αλλά επειδή δεν είναι έτοιμη για το κενό που θα αφήσει πίσω του.

Και αν σε κάποιους φαίνεται υπερβολή, αυτό ακριβώς ισχύει. Δύο προτάσεις με 10+ εκατομμύρια έχουν έρθει τα δύο τελευταία χρόνια από Αγγλία και Τουρκία και οι δύο απορρίφθηκαν αμέσως.

Νομίζω ότι η απόφαση για τον Πέτρο πρέπει να παρθεί άμεσα, γιατί κι αυτός διανύει το 27ο έτος της ηλικίας του και δεν ξέρει κανείς τι πρόθεση υπάρχει από τις δύο πλευρές.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Επιτέλους προβάλλονται και αναδεικνύονται τα χαρακτηριστικά αυτού του παιδιού. Καιρός ήταν να δούμε και στην πράξη τα στοιχεία που μας είχε προϊδεάσει ο Χιμένεθ πέρσι. «Πρέπει να παίζει box to box» είχε πει και για εκεί τον υπολόγιζε.

Δεν ξέρω ειλικρινά πως στην εθνική αυτό το παιδί είναι από τους κορυφαίους και στην ΑΕΚ η θέση του στην εντεκάδα δεν είναι καν εγγυημένη. Αλλά πόσες φορές έχουμε δει στην ΑΕΚ, περιπτώσεις που η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά;

Για τον Κώστα τα δεδομένα είναι γνωστά. Υπάρχουν ομάδες που το ενδιαφέρον τους είναι γνωστό από Ολλανδία και Γερμανία. Στην περίπτωση του Γαλανό, έχει παρθεί η απόφαση να πωληθεί σε καλή τιμή. Είναι δεδομένο αυτό. Αλλά δεν γίνεται να ξεκινάνε οι συζητήσεις με βάση τα 2 και τα 3 εκατομμύρια. Είναι ανήκουστο!

Δεν νοείται ομάδα σοβαρή, να μην μπορεί να πουλήσει παίκτες σε τέτοια ηλικία και με πολύ ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά σε καλή τιμή. Και όταν άλλοι πουλάνε μέτριους παίκτες σε εξωφρενικές τιμές…

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΡΚΑΣ

Για τον γκολκίπερ της ΑΕΚ, τα δεδομένα είναι επίσης γνωστά. Η απόφαση για πώληση έχει παρθεί, οι προτάσεις έρχονται αλλά δεν ικανοποιούν.

Ίσως είναι η περίπτωση στην οποία η Ένωση «κρατάει» και δεν παραχωρεί τον παίκτη της έναντι μικρού ποσού.

Ενδιαφέρον για τον παίκτη υπάρχει σίγουρα και ανανεώνεται κάθε λίγο και λιγάκι. Απλά ίσως θα ήταν καλύτερο να βγει η χρονιά και να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο, ώστε να ανέβουν και οι μετοχές του.

Υ.Γ Σαφώς και η ΑΕΚ δεν θα βγάλει στην αγορά μόνο τους παίκτες της Εθνικής, αλλά με αφορμή την χθεσινή εμφάνιση έγινε και η αναφορά μόνο σε αυτούς. Στο επόμενο διάστημα θα υπάρξει αναφορά και για άλλους παίκτες, αλλά και για τις εκκαθαρίσεις που πρέπει να γίνουν.

Υ.Γ 2 Ελπίζω ειλικρινά να συνεχιστούν αυτές οι εμφανίσεις από την γαλανόλευκη και την νέα χρονιά και στην νέα διοργάνωση. Το μόνο ζήτημα που πρέπει να λυθεί άμεσα, είναι το θέμα του γηπέδου. Μακριά από το ΟΑΚΑ και όπου να ναι. Η καλύτερη λύση φυσικά είναι το Καραϊσκάκης. Να ξεπεραστούν κόμπλεξ και δυσκολίες για να αναδειχθεί η ανανεωμένη εθνική μας.

Instagram

Facebook

BLOGGERS

Περισσότερα από Yellow Family