Βρείτε μας!

Αρθρογραφία

Το μέλλον προβλέπεται λαμπρό…

Η πορεία της εθνικής γυναικών στο EuroBasket 2021 τελείωσε αλλά δεν χαρακτηρίζεται ως αποτυχία.

Γράφει ο Παναγιώτης Μίχος. 

Η χρυσή εποχή της Μάλτση και της Καλτσίδου έχει τελειώσει για την Εθνική γυναικών, αλλά η ομάδα έχει πολύ μέλλον.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της εθνικής μας, μπορεί να αποκλείστηκε από την συνέχεια του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με τρεις ήττες, αλλά το μέλλον φαίνεται λαμπρό.

Η Ελλάδα στο πρώτο αγώνα γνώρισε την ήττα με 55-70 από το Μαυροβούνιο, ενώ στο δεύτερο παιχνίδι της ηττήθηκε με το εμφατικό 51-85 υπέρ της Σερβίας.

Στο τρίτο παιχνίδι η εθνική παρότι πάλεψε με νύχια και με δόντια ηττήθηκε από την Ιταλία με 76-67 και με ισάριθμες ήττες γνώρισε τον αποκλεισμό.

Τα πράγματα σίγουρα θα μπορούσαν να είναι καλύτερα για τα κορίτσια μας και αυτό θεωρώ πως το γνωρίζουν και οι ίδιες.

Από εκεί και πέρα, η εθνική έχει χαμηλό μέσο όρο ηλικίας και τρομερό ταλέντο. Κάποιες αθλήτριες αγωνίζονται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού όμως για διαφορετικούς λόγους δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν στο συγκεκριμένο τουρνουά.

Τα επόμενα χρόνια θα μας απασχολήσει έντονα η παρουσία των Φασουλά και Χριστινάκη, που είναι δύο παίκτριες με φοβερά χαρακτηριστικά.

Το ταλέντο είναι άπλετο στο γυναικείο μπάσκετ και ας μην φαίνεται πάντα αυτό, αλλά η ομάδα θα πρέπει να έχει και την κατάλληλη στήριξη από τους παράγοντες της ΕΟΚ, όπως επίσης και από το φίλαθλο κοινό, που η αλήθεια είναι ότι δεν υποστηρίζει την συγκεκριμένη προσπάθεια όσο θα έπρεπε.

Έτσι, μπορεί η παρουσία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο EuroBasket να τελείωσε «άδοξα», μπορούμε να πούμε, άλλα τα μεγάλα ραντεβού θα συνεχιστούν και γιατί όχι στο μέλλον με μία μεγάλη επιτυχία για το γυναικείο Ελληνικό μπάσκετ.

Instagram

Facebook

Περισσότερα από Αρθρογραφία