Βρείτε μας!

ΑΕΚ

Το «χτίσιμο» του ρόστερ και οι ανανεώσεις!

Το «χτίσιμο» μιας ομάδας ανταγωνιστικής και δυνατής… οι στόχοι των ανανεώσεων και ο σταθερός κορμός της Βασίλισσας.

Τον τελευταίο καιρό όλο το βάρος της Ένωσης, είχε πέσει στο γηπεδικό θέμα. Ο Μάκης Αγγελόπουλος το «έτρεξε» και για 20 χρόνια με προοπτική κι άλλης επέκτασης, η ΚΑΕ ΑΕΚ θα μισθώσει το κλειστό των Άνω Λιοσίων, όπως έγινε γνωστό μετά από τη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι των δύο πλευρών.

Πλέον όλο το βάρος, πέφτει στο να «χτίσει» ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μια ανταγωνιστική και δυνατή ομάδα, για την νέα αγωνιστική σεζόν 2020/21′.

Μπορεί η Βασίλισσα να έκανε την πρώτη της μεταγραφή εν όψει της νέα σεζόν, όπου υπέγραψε τον Γιανίκ Μορέιρα, αλλά σε πρώτο πλάνο βρίσκεται οι ανανέωση παικτών, ώστε να διατηρηθεί ο βασικός κορμός.

Στην ΑΕΚ έχουν εκφράσει την επιθυμία να παραμείνουν στο ρόστερ για την νέα σεζόν οι Κιθ Λάνγκφορντ, Μάρκους Σλότερ, Γιόνας Ματσιούλις και Κέντρικ Ρέι.

Πως έχουν τα δεδομένα για τους τέσσερις ξένους:

Πιο προχωρημένες υποθέσεις είναι αυτές των Κιθ Λάνγκφορντ και Μάρκους Σλότερ, όπου η Βασίλισσα τους έχει καταθέσει προτάσεις για την νέα σεζόν και οι επαφές είναι σε πολύ καλό στάδιο.

Στόχος της ΑΕΚ ήταν ένα δίδυμο με Σλότερ και Μορέιρα, κάτω από ρακέτα της ομάδας. Ο Μορέιρα τελικά υπέγραψε στην Ένωση και έτσι κατάφερε τον έναν στόχο. Τώρα μένει η ανανέωση του Σλότερ σε αυτό το σημείο.

Ο παίκτης από την πλευρά του είναι ευχαριστημένος από την ομάδα της ΑΕΚ και ενθουσιασμένος από την ζωή στην Αθήνα.

Από την άλλη πλευρά βρίσκεται ο Κιθ Λάνγκφορντ, όπου άπαντες έχουν να πουν τα καλύτερα εντός και εκτός παρκέ και είναι κάτι που το γνωρίζει ο Αμερικάνος γκαρντ. Μάλιστα, ο Λάνγκφορντ βλέπει με πολύ καλό μάτι την παραμονή του στην Ελλάδα και στην ΑΕΚ.

Από εκεί και πέρα αναφορικά με την περίπτωση του Γιόνας Ματσιούλις, η ΑΕΚ έχει εκφράσει την επιθυμία να παραμείνει στην ομάδα ο Λιθουανός, όπου έχει και σημαντικό ηγετικό ρόλο.

Το σίγουρο είναι ότι και οι δύο πλευρές είναι ευχαριστημένες, αλλά δεν έχουν φτάσει σε κάποιο προχωρημένο επίπεδο οι συνομιλίες για την ανανέωση συμβολαίου του.

Και τέλος… ο Κέντρικ Ρέι. Ένας παίκτης όπου έδειξε ότι είναι στεγνός Killer και μπορεί να πάρει πάνω του έναν σημαντικό ρόλο, είναι κάτι που απέδειξε και με την φετινή του εμφάνιση στην σεζόν.

Οι συζητήσεις μαζί του υπήρχαν πριν τελειώσει η σεζόν από τον ιό του κορωνοϊού (COVID-19) αλλά τίποτα νεότερο. Η ΑΕΚ πάντως θέλει να τον κρατήσει στην Ελλάδα.

Από εδώ και πέρα μπαίνουμε σε τροχιά μεταγραφών και ανανεώσεων, ώστε η ομάδα να είναι έτοιμοι, για την νέα αγωνιστική σεζόν όπου θα αρχίζει με το Final-8 του Basketball Champions League και όπου η Βασίλισσα θέλει να διεκδικήσει το τρόπαιο.

Facebook

Περισσότερα από ΑΕΚ