Βρείτε μας!

Αρθρογραφία

Τα ρίσκα του Μπάνκι και η μεγάλη αναμονή

Ο Γιάννης Σηφάκης σκιαγραφεί τη Βασίλισσα της νέας σεζόν, αναλύει τα ρίσκα του Ιταλού κόουτς και περιμένει καρτερικά να ξεκινήσει η προετοιμασία της ομάδας τον Αύγουστο.

Η ονειρική σεζόν με δύο τρόπαια και τεράστιες συγκινήσεις πέρασε. Μπορεί βέβαια να μην έχουν περάσει πολλοί μήνες και το μυαλό συνεχώς να ανατρέχει στις μοναδικές εκείνες στιγμές, αλλά η ζωή συνεχίζεται.

Ο Λούκα Μπιάνκι από τις πρώτες του ημέρες στην Αθήνα απέδειξε το εξαιρετικό διάβασμα που έκανε για τη Βασίλισσα και στρώθηκε αμέσως στη δουλειά για να βρει και να «κλείσει» τους εκλεκτούς του.

Πάνω-κάτω, ήδη γνωρίζουμε το ρόστερ της επόμενης σεζόν, παρότι απομένουν 1-2 κενά τα οποία σύντομα θα καλυφθούν. Οι κινήσεις στις θέσεις «3» και «4» θα είναι και οι τελευταίες της πρώτης ομάδας -όπως όλα δείχνουν- για το εφετινό καλοκαίρι.

Και ήδη αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε τα στοιχεία και τη νοοτροπία που θέλει ο Ιταλός κόουτς να περάσει στην ΑΕΚ. Θέλει ταχύτητα, θέλει όρεξη, θέλει σκληράδα, θέλει αθλητικότητα, θέλει εξυπνάδα.

Το αν θα καταφέρει να περάσει στους παίκτες τη φιλοσοφία και το δικό πλάνο που έχει καταστρώσει, θα φανεί το επόμενο διάστημα. Σε λίγες εβδομάδες εξάλλου θα έχουμε την πρώτη συγκέντρωση στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις.

Αλλά τα πρώτα μηνύματα είναι θετικά. Από την ενίσχυση της ρακέτας με αλτικούς παίκτες, έως την ύπαρξη τριών παικτών στην περιφέρεια με τη δυνατότητα σωστού μοιράσματος της μπάλας, ο Μπάνκι δείχνει να αντιλαμβάνεται τα μειονεκτήματα και να θέλει να τα διορθώσει.

Το τρικ με τους τρεις αθλητικούς ψηλούς (Χάντερ, Ρόμπερσον και ενδεχομένως Τζέιμς) θα δώσει την απαραίτητη σκληράδα και δύναμη στη ρακέτα, ενώ η ύπαρξη των Γκρίφιν, Ξανθόπουλου και Ράταν-Μέις θα βελτιώσουν την κυκλοφορία.

Το μεγάλο ερώτημα που τίθεται διαρκώς, έχει να κάνει με τον αντικαταστάτη του Μάνι Χάρις στη θέση «3». Κι από την ώρα που και ο Πάντερ αποχώρησε από το ρόστερ, η ομάδα χρειάζεται μία ποιοτική λύση στο σκοράρισμα.

Καλώς ή κακώς, κανείς εκ των περιφερειακών δεν μπορεί να σηκώσει μόνος του το βάρος στην επίθεση (κρατάμε επιφυλάξεις για τον Ράταν-Μέις), έτσι η Βασίλισσα εκ των πραγμάτων αναγκάζεται να ψάξει την αγορά για τριάρι σκόρερ.

Μία ακόμη παρατήρηση έχει να κάνει με τα ριμπάουντ και την αδυναμία που είχε η ομάδα την περσινή σεζόν. Ο Μπάνκι ρισκάρει πολύ με το να ξοδεύει τρεις θέσεις ξένων για ψηλούς, κερδίζει όμως στον τομέα των ριμπάουντ.

Μπορεί ο Χάντερ να μην ήταν ο πιο αποδοτικός παίκτης της ΑΕΚ την προηγούμενη σεζόν στο να καθαρίζει τις φάσεις και να εξασφαλίζει έξτρα κατοχές, αλλά με τις σωστές συνεργασίες η δουλειά θα γίνει.

Και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως ο νεαρός Ρόμπερσον -ξεκίνησε ως τριαροτεσσάρι στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά στην Ευρώπη θα τον δούμε ως τεσσαροπεντάρι- έχει έφεση στον συγκεκριμένο τομέα.

Από ‘κει και πέρα, το μόνο που περιμένουμε πλέον είναι οι επίσημες ανακοινώσεις. Και όπως δήλωσε κι ο ίδιος ο προπονητής της Βασίλισσας, μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε δύο ακόμη παίκτες για να «κλείσει» το ρόστερ της νέας σεζόν.

Τα υπόλοιπα θα φανούν στην προετοιμασία σε λίγες εβδομάδες, όπου κι ο ίδιος ο κόουτς θα δει από κοντά παλιούς και νέους παίκτες και θα μπορεί να τους κρίνει καλύτερα.

Όλα τα παραπάνω με μία υποσημείωση: είναι ξεκάθαρο πως ο Ιταλός παίρνει αρκετά ρίσκα με τη στελέχωση έως τώρα, αλλά με τις δικές του επιλογές και με το δικό του πλάνο θα μπορέσει να κριθεί για αυτό που θα παρουσιάσει στο ΟΑΚΑ τους επόμενους μήνες.

Κι επίσης είναι λογικό πως οποιαδήποτε επιλογή που δεν «πιάσει», θα αντικατασταθεί αμέσως. Είναι εξάλλου τέτοια η φύση του αθλήματος που επιτρέπει αλλαγές προσώπων. Κάτι που για να λέμε την αλήθεια, η ΑΕΚ έκανε αρκετά τα τελευταία χρόνια και δεν την ωφέλησε…

ΥΓ: Οι Άτιτς και Σκουλίδας αποτελούν παρελθόν, ο Μωραΐτης δόθηκε δανεικός, οι Ρογκαβόπουλος, Αγραβάνης και Χατζηδάκης θα πάρουν ευκαιρίες στην πρώτη ομάδα, ερωτηματικό αποτελεί ο Τσαλμπούρης. Μακάρι να ταραχθούν τα νερά στο ΟΑΚΑ και να ασχοληθούμε επιτέλους σοβαρά με αυτά τα παιδιά. Έως τώρα, στην ανάπτυξη των νεαρών παίρνουμε το απόλυτο «μηδέν»!

Instagram

Facebook

BLOGGERS

Περισσότερα από Αρθρογραφία