Βρείτε μας!

Αρθρογραφία

Τα πρώτα συμπεράσματα του πλάνου Μπάνκι

Ο Λούκα Μπάνκι σήκωσε τα μανίκια του από τις πρώτες ημέρες στην Αθήνα και ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν ξεκίνησε να υλοποιείται.

Γράφει ο Γιάννης Σηφάκης

Παρότι η Βασίλισσα έχασε λίγο χρόνο για να βρει τον διάδοχο του Ντράγκαν Σάκοτα, κατάφερε εν τέλει να βρει τον «εκλεκτό» του πάγκου της στο πρόσωπο του Ιταλού τεχνικού. Μία επιλογή που χειροκροτήθηκε από αρκετούς, αλλά δίχως να σημαίνει πως τα προβλήματα της ομάδας λύθηκαν.

Όση κι αν είναι η ποιότητα και η εμπειρία του κόουτς Μπάνκι, η ΑΕΚ συνεχίζει να έχει ακόμη ανηφόρα για να βρει τον δρόμο της και να σπάσει για τα καλά το δίπολο που κυριαρχεί στο ελληνικό στερέωμα.

Βέβαια, η πρόσληψη του Ιταλού τεχνικού μειώνει κατά μεγάλο βαθμό το «ρίσκο» που ενδεχομένως να μπορούσε να πάρει η Βασίλισσα, όπως για παράδειγμα πήρε πέρυσι με την ανάθεση των «κλειδιών» στον Σωτήρη Μανωλόπουλο.

Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, η ΑΕΚ ξεκινάει από καλύτερη αφετηρία, με καλύτερο-εμπειρότερο προπονητή, με δύο τρόπαια στην πλάτη της και δίψα για ακόμη μεγαλύτερα πράγματα. Όλα μοιάζουν πιο ευνοϊκά σε σχέση με πέρυσι. Και ίσως έτσι να είναι…

Παρ’ όλα αυτά, σε καμία περίπτωση η ίδια η ομάδα δεν πρέπει να αφήσει τα γεγονότα στην τύχη. Η διατήρηση ενός κορμού είναι το ζητούμενο, με παράλληλη προώθηση των νέων παικτών και αντικατάσταση όσων έφυγαν με καλύτερους.

Στα «χαρτιά» τουλάχιστον, η Βασίλισσα και ο προπονητής της δείχνουν να το πετυχαίνουν. Μπορεί η προσοχή όλων να στράφηκε στη φυγή του Κέβιν Πάντερ, ίσως του πολυτιμότερου παίκτη της προηγούμενης σεζόν, αλλά τα δεδομένα μεταβάλλονται συνεχώς στο μπάσκετ.

Ήδη, ο Μάλκολμ Γκρίφιν και ο Χάρης Γιαννόπουλος αποτελούν κομμάτια του ρόστερ, ενώ οι Τζέιμς και Χάντερ είναι κοντά στην επέκταση συνεργασίας. Παράλληλα, Ξανθόπουλος, Λαρεντζάκης και Σάκοτα παραμένουν σίγουρα και τη νέα σεζόν, ενώ Γιορκ και Τοκότο σκέφτονται πολύ σοβαρά να μετακομίσουν στην Αθήνα.

Οι έως τώρα κινήσεις και εντολές του προπονητή δείχνουν τον δρόμο για βελτίωση και σταθερότητα, αφού τα δύο κυριότερα προβλήματα της ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια ήταν η μέτρια κυκλοφορία της μπάλας και τα ελλιπή αθλητικά κορμιά στις θέσεις των ψηλών.

Η σκέψη για διατήρηση ενιαίου κορμού και η απόφαση για δύο ξένους σέντερ μαρτυρά το γεγονός πως ο Μπάνκι ήρθε κατάλληλα διαβασμένος και προετοιμασμένος για να δώσει αυτά που λείπουν στην ομάδα και να ανέβει επίπεδο, διεκδικώντας ξανά τρόπαια και στιγμές δόξας.

Το αν θα τα καταφέρει όλα αυτά ο προπονητής θα φανεί στο τέλος, όταν και θα γίνει το ταμείο. Αλλά οι κινήσεις του πρώτου καιρού είναι άκρως θετικές.

Και μπορεί να είχαμε την φυγή των Πάντερ και Άτιτς, δύο παικτών με τρομερό ταλέντο και περιθώρια ανάπτυξης, αλλά όλα έγιναν για να ταραχθούν τα νερά στο ΟΑΚΑ και να δούμε ακόμη καλύτερες ημέρες στο μέλλον.

Εξακολουθεί να αποτελεί «αγκάθι» η κακή αξιοποίηση των νεαρών, αλλά αυτό είναι κάτι που μόνον ο προπονητής μπορεί να λύσει. Και αυτό θα φανεί αργότερα, στις θέσεις και τους ρόλους των παικτών στο παρκέ…

ΥΓ: Ανέκαθεν η Βασίλισσα είχε μία… προτίμηση στην ιταλική αγορά. Με τον Λούκα Μπάνκι εξακολουθεί να υπάρχει αυτή η προσέγγιση. Ενδεχομένως να συνεχιστούν οι «ματιές» στη γείτονα χώρα προκειμένου να κλείσουν όλα τα κενά.

Instagram

Facebook

BLOGGERS

Περισσότερα από Αρθρογραφία