Βρείτε μας!

Αρθρογραφία

Τα δεδομένα του ρόστερ και των συμβολαίων της Βασίλισσας!

Η ΑΕΚ ολοκληρώσε επιτυχώς τις υποχρεώσεις της για το Πρωτάθλημα δίνοντας θετικό πρόσημο σε μια χρονιά που ξεκίνησε με πολλά όνειρα, τα οποία για πολλούς και διάφορους λόγους, δεν είδαμε να πραγματοποιούνται.

Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε ακόμα για το νέο ρόστερ της ομάδας ενόψει της σεζόν που ακολουθεί, όμως μπορούμε να καταγράψουμε τα δεδομένα για τους παίκτες που ολοκλήρωσαν τη σεζόν.

Τα συμβόλαια που ισχύουν για τη νέα σεζόν

Ούτε λίγο ούτε πολύ η ΑΕΚ έχει σε ισχύ μόνο 2 συμβόλαια και πιο συγκεκριμένα ο λόγος για τους Δημήτρη Μωραϊτη και Λίνο Χρυσικόπουλο, οι οποίοι υπολογίζονται κανονικά για το νέο ρόστερ.

Ο ελληνικό κορμός και οι «οψιόν» του +1 

Αρκετές είναι οι περιπτώσεις παικτών που διαθέτουν οψιόν ανανέωσης για μία ακόμη σεζόν. Ο λόγος για τους Βλάντο Γιάνκοβιτς, Νίκο Γκίκα αλλά και τον Βασίλη Τολιόπουλο ο οποίος αγωνίστηκε φέτος ως δανεικός στον Ιωνικό.

Για τους πρώτους δύο υπάρχει εκατέρωθεν διάθεση από τις δύο πλευρές για επέκταση της συνεργασίας τους καθώς υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός και ικανοποίηση. Για τον Τολιόπουλο η απόφαση θα ληφθεί κατόπιν αξιολόγησης από το νέο προπονητή της ομάδας.

Δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται πως η ΑΕΚ θέλει να επεκτείνει την συνεργασία της με τον Κωστή Γόντικα ο οποίος με τον Αγγέλου στον πάγκο κέρδισε τις εντυπώσεις και πιθανότατα μια θέση στο νέο ρόστερ. Ίδια πρόθεση υπάρχει και για τον Δημήτρη Κατσίβελη ο οποίος πραγματοποίησε πολύ καλή σεζόν, όμως και εδώ θα ζητηθεί η αξιολόγηση του νέου προπονητή.

Από εκεί και πέρα ο Μαυροειδής πιθανότατα θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση μαζί με το Νίκο Ζήση, ο οποίος άφησε ένα μικρό παράθυρο να αγωνιστεί και τη νέα σεζόν μόνο με τα «κιτρινόμαυρα».

Ο «γρίφος» των ξένων

Κάπου εδώ να σημειώσουμε πως οψιόν ανανέωσης «+1» υπάρχει και στο συμβόλαιο του Κιθ Λάνγκφορντ τόσο από την πλευρά της ΑΕΚ, όσο και από την πλευρά του ίδιου του Αμερικανού αρχισκόρερ. Η ενεργοποίησή της θα συμβεί μόνο σε περίπτωση που τακτοποιηθούν όλες οι οικονομικές εκκρεμότητες στον παίκτη, καθώς εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα ιδιαιτέρως υψηλό συμβόλαιο το οποίο ίσως χρειαστεί αναπροσαρμογή. Η εκτίμησή μας εδώ είναι πως δύσκολα θα δούμε τον βετεράνο «μπόμπερ» ξανά στα κιτρινόμαυρα…

Στην γραμμή των χηλών εντοπίζεται το μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς για τους Μορέιρα και Μόουζες υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από πλευράς ΑΕΚ για επέκταση συνεργασίας και τη νέα χρονιά, ενώ παράλληλα και οι παίκτες δείχνουν θετικοί στο να συζητήσουν ενδεχόμενη ανανέωση συμβολαίου.

Τέλος, στην περίπτωση του Ντάριλ Μέικον που ήρθε στη μέση της χρονιάς και τρέλανε κόσμο με τις εμφανίσεις του, τα δεδομένα είναι τα εξής: ο παίκτης θα προσπαθήσει να βρει το καλύτερο συμβόλαιο που μπορεί τόσο από αγωνιστικής όσο και οικονομικής πλευράς για να κεφαλαιοποιήσει τις εξαιρετικές του εμφανίσεις.

Δεδομένο πρέπει να θεωρείται πως ο Μέικον έχει πολλές συμπάθειες σε Ρωσία, Τουρκία και Ιταλία, ενώ το όνομά του έχει γραφτεί ακόμα και σε ρεπορτάζ Παναθηναϊκού.

Η περίπτωση του Αμερικανού είναι σαφώς η δυσκολότερη καθώς τόσο οι οφειλές στο πρόσωπό του όσο και το κίνητρο για την Ευρωλίγκα αναμένεται να παίξουν καθοριστικό ρόλο, με την ΑΕΚ να διατηρεί λίγες ελπίδες.

Instagram

Facebook

Περισσότερα από Αρθρογραφία