Βρείτε μας!

ΑΕΚ

Στο BCL και επίσημα οι Μπιλμπάο, Νταρουσάφακα και Ρίτας Βίλνιους!

Στο Basketball Champions League της FIBA, θα αγωνίζονται από την νέα σεζόν η Μπιλμπάο, η Νταρουσάφακα και η Λιέτουβος Ρίτας. 

Το BCL ανακοίνωσε επισήμως ότι υποδέχεται τρεις ομάδες που με τον δικό της τρόπο η κάθε μία, έχουν αφήσει το ισχυρό στίγμα τους στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και στο Basketball Champions League αναγνωρίζουν την ελπίδα, το όραμα και τη σταθερότητα που προσφέρονται από τη FIBA και τη διοργάνωσή της.

Ρίτας Βίλνιους (πρώην Λιέτουβος Ρίτας): Επί χρόνια πιστή σε ένα άλλο μοντέλο, μία ομάδα που αποτελεί τον ένα από τους δύο, παραδοσιακά, ισχυρότερους πόλους του λιθουανικού μπάσκετ. Επειτα από την περσινή διαδρομή της μέχρι τις 8 καλύτερες ομάδες του Eurocup, η Ρίτας για πρώτη φορά εντάσσεται στις διοργανώσεις της FIBA, εκδηλώνοντας έτσι την πίστη της, στο μοντέλο του BCL.

Νταρουσάφακα: Η παρουσία των τούρκικων ομάδων στο BCL έχει αποτελέσει ισχυρό δείγμα γραφής και το παράδειγμα δε θα μπορούσε να αφήσει κανένα αδιάφορο. Ετσι, η ομάδα, που μετά από 11 χρόνια απουσίας από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, είχε την πρώτη ευρωπαϊκή παρουσία της στην EuroLeague το 2015 θα ανήκει από την επόμενη σεζόν στην οικογένεια του BCL. Η Νταρουσάφακα αγωνίστηκε τρεις από τις τελευταίες πέντε σεζόν στην EuroLeague και μάλιστα πέρσι (18-19), ως νικήτρια του Eurocup.

Μπιλμπάο: Στην Λίγκα ACB, πριν διακοπεί λόγω της πανδημίας, βρισκόταν στην 5η θέση. Συνολικά η ισπανική ομάδα, που με την παρουσία της στο εγχώριο πρωτάθλημα έχει στείλει μηνύματα ολικής επαναφοράς απά τα προβλήματα που αντιμετώπισε στα μέσα της δεκαετίας και μάλιστα με πανίσχυρο προφίλ. Η Μπιλμπάο έχει οκτώ συμμετοχές σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις τα τελευταία είκοσι χρόνια, όλες στο Eurocup (τελευταία συμμετοχή το 2018) και μία στην Ευρωλίγκα (2011-12).

Μάλιστα, όπως αναφέρει το «Sportando», η ευρωπαϊκή διοργάνωση της FIBA κάνει προσπάθειες να πείσει την Γαλατάσαραϊ να αφήσει το EuroCup και να ενταχθεί σε εκείνη.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται, η τουρκική ομάδα θέλει να μείνει στο EuroCup, αλλά το BCL έχει κάνει πρόταση για πολυετή συμφωνία.

Facebook

Περισσότερα από ΑΕΚ