Βρείτε μας!

Αρθρογραφία

Σωσίβιο τα Λιόσια, στην τρικυμία της ΑΕΚ

ΑΕΚ-ΛΑΡΙΣΑ

Η Μαρία Τσίχλα επιστρέφει και σχολιάζει την προβληματική εικόνα που παρουσιάζει η ΑΕΚ στην έναρξη της αγωνιστικής περιόδου. Τα συνεχόμενα λάθη, οι δηλώσεις που έβαλαν ψηλά τον πήχη και το κλειστό στα Λιόσια που δεν είναι αρκετό για να καλύψει όλα τα κενά που υπάρχουν.

Προσπαθώντας να ξεκινήσω να γράφω αυτό το κείμενα μια ερώτηση υπήρχε στο μυαλό μου: Γιατί κάθε χρόνο τα ίδια; Το θέμα όμως είναι ότι φέτος ο συνδυασμός του νέου γηπέδου με την τραγική εικόνα της ομάδας δημιουργούν ακόμα περισσότερα ερωτήματα.

Μετά από πολλά χρόνια και πολλές περιπέτειες, η μπασκετική ΑΕΚ έχει τη δική της έδρα και αυτό είναι κάτι που κατάφερε η διοίκηση της ομάδας με σωστές και μεθοδικές κινήσεις. Η γκρίνια που υπήρχε σχετικά με το πόσο μακριά είναι τα Λιόσια, έχει μείνει πολύ πίσω, καθώς πλέον όλοι κατάλαβαν ότι ο κόσμος αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια και θα βρίσκεται στο πλευρό της ομάδας, όσα χιλιόμετρα μακριά και αν βρίσκεται.

Το θέμα όμως στην προκειμένη περίπτωση είναι ένα: μπορεί ένα κλειστό να καλύψει τις αδυναμίες και τα λάθη που έχουν γίνει στο αγωνιστικό κομμάτι; Γιατί πόσο να κάνει υπομονή με όλα αυτά που βλέπει ένας φίλαθλος.

Η Ένωση ξεκίνησε με τραγικό τρόπο τη σεζόν της, καταφέρνοντας να μετράει μόλις δύο νίκες (και αυτές με δυσκολία), αλλά για εμένα αυτό που μετράει δεν είναι η νίκη ή η ήττα.

Το θέμα είναι οι πολύ κακές εμφανίσεις, η ποιότητα που μέχρι τώρα φαίνεται ότι δεν υπάρχει, οι λάθος επιλογές (βλέπε Μπόγρη και Χάρις) και όλες αυτές οι δηλώσεις που έγιναν και μας έκαναν να πιστεύουμε ότι πάμε να διεκδικήσουμε τρία τρόπαια και εν τέλη στο μυαλό μας πλέον υπάρχει η σκέψη ῾῾βρε λες να αποκλειστούμε απ τον πρώτο γύρο῾῾ ή ῾῾βρε λες να παίζουμε για την παραμονή῾῾ (ναι το ξέρω ακραίες σκέψεις αλλά με αυτά που βλέπουμε είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα από ότι τα τρόπαια).

Τα τελευταία χρόνια το μόνο που ακούμε είναι μεγάλες δηλώσεις για κάθε χρονιά. Και για να μην παρεξηγηθώ, ΝΑΙ προφανώς και είδαμε μεγάλα πράγματα και ζήσαμε μεγάλες στιγμές, αλλά καλό θα ήταν να υπάρχει ένας διαχωρισμός στα δεδομένα κάθε μιας σεζόν.

Η φετινή σεζόν προφανώς και έχει επηρεαστεί οικονομικά από όλες τις εργασίες που έγιναν στο κλειστό των Λιοσίων και θα ήταν πολύ σωστό το να γινόταν από κάποιον αυτή η δήλωση. Να παρουσιαζόταν δηλαδή η συγκεκριμένη αγωνιστική περίοδος ως η αρχή μιας ῾῾νέας εποχής῾῾, ως οι βάσεις για ένα νέο ξεκίνημα, γιατί αν το σκεφτεί κάποιος αυτό συμβαίνει πραγματικά.

Δεν είναι καθόλου κακό να έχεις ρίξει το βάρος στο ῾῾σπίτι῾῾ σου και στη συνέχεια σιγά σιγά να προσπαθήσεις να φτιάξεις με σταθερά βήματα την ῾´οικογένεια῾῾ που θα βρίσκεται μέσα σε αυτό.

Η αλήθεια είναι ότι ακόμα είναι αρχή, έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας, αλλά από την άλλη πλευρά δεν έχουν δει ακόμα τίποτα από την ομάδα. Γιατί μια ήττα στην οποία θα έχεις παίξεις καλό μπάσκετ είναι αποδεκτή, μια ήττα που απλά δεν βρέθηκες σε καλή ημέρα είναι αποδεκτή. Αλλά, μόνο ήττες και μόνο μια νίκη η οποία μάλιστα ήρθε στο φινάλε δεν είναι η εικόνα της ΑΕΚ που θέλουμε.

Αυτό που ευελπιστώ είναι τα δεδομένα να αλλάξουν και πάνω από όλα ο κόσμος να συνεχίσει να αγκαλιάζει την προσπάθεια που γίνεται και να δίνει το παρών στα Λιόσια, καθώς σε αντίθετη περίπτωση τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο δύσκολα.

Διαβάστε επίσης:

Yellow Family:

2 Σχόλια

2 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Instagram

Facebook

BLOGGERS

Περισσότερα από Αρθρογραφία