Βρείτε μας!

Αρθρογραφία

Όταν οι ηγέτες είναι… πολλοί

Μας άρεσε ή νέα ΑΕΚ; Ναι η αλήθεια είναι ότι μας άρεσε και όχι γιατί έμεινε αήττητη και κατέκτησε του τουρνουά της Κύπρου, αλλά γιατί έδειξε ότι διαθέτει παίκτες που μπορούν να την πάρουν στις πλάτες τους.

Γράφει η Μαρία Τσίχλα

** Αν σας πω ότι δεν εντυπωσιάστηκα από αυτά που είδα από τη νέα ΑΕΚ, θα σας πω ψέμματα. Με δεδομένες τις απουσίες των Σαντ-Ρος και Μέις που αναμένεται ότι θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, δεν περίμενα σε καμία περίπτωση να δω ένα σύνολο τόσο καλό και τόσο δεμένο.

** Η δουλειά που έχει κάνει ο Μπάνκι με την ομάδα είναι φανερή, καθώς μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα οι παίκτες δείχνουν να έχουν βρει χημεία, την οποία προφανώς σιγά σιγά θα εξελίξουν κιόλας.

** Για εμένα, το σημαντικότερο από όλα είναι το γεγονός ότι η ΑΕΚ δεν προσπάθησε να κρατηθεί ζωντανή από τον Ματσιούλις ή από τον Χάντερ ή από τον Γκρίφιν. Ο καθένας από αυτούς έκανε απλά τη δουλειά του και… τραβούσε και τους υπόλοιπους όταν μείωναν τον ρυθμό τους.

** Χωρίς καμία αμφιβολία η εμπειρία του Ματσιούλις θα βοηθήσει σε τεράστιο βαθμό φέτος την ομάδα, αλλά το γεγονός ότι όταν ο Λιθουανός σταματούσε να σκοράρει έβγαινε μπροστά ο Γκρίφιν και λίγο αργότερα ο Χάντερ και λίγο πιο μετά ο Γιαννόπουλος, σου δίνει την εντύπωση ότι η ΑΕΚ φέτος έχει πολλούς παίκτες έτοιμους να την πάρουν στις πλάτες τους και παράλληλα να κάνουν τα μεγάλα σουτ που κάποια στιγμή θα χρειαστούν.

** Μάλιστα, αν αναλογιστεί κανείς ότι στο σύνολο που είδαμε θα προστεθούν οι Σαντ-Ρος, Μέις και Λαρεντζάκης που αναμένεται ότι θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς και ο Καββαδάς που θα δώσει βοήθειες στο ζωγραφιστό, τότε θα καταλάβει ότι κάτι καλό… γεννιέται και φέτος.

** Άλλωστε, ο πήχης πλέον έχει μπει ψηλότερα με δεδομένο ότι πέρσι η ΑΕΚ κατέκτησε δύο τίτλους και φέτος θα πρέπει να τους υπερασπιστεί και παράλληλα να μπει με περισσότερες αξιώσεις στην διεκδίκηση και του τρίτου.

** Για το τέλος δεν άφησα άλλον από τον Δημήτρη Μωραΐτη, ο οποίος έκανε πράγματα και θάματα στο τουρνουά της Κύπρου. Ο μικρός έδειξε ότι είναι έτοιμος να πάρει χρόνο συμμετοχής και να βοηθήσει την ΑΕΚ. Για να μην παρεξηγηθώ δεν μιλάω για το Τσάμπιονς Λιγκ, μιλάω για τους αγώνες της Α1, μέσα από τους οποίους σιγά σιγά θα… ψηθεί και θα αποκτήσει εμπειρίες. Εξάλλου, ο Μπάνκι δείχνει ότι τον εμπιστεύεται και δουλεύει μαζί του.

Λίγα λόγια για τη Μαρία

Δέκα από τα τριάντα χρόνια της ζωής της στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ δεν είναι λίγα. Της έγινε καθημερινότητα, εκτός από αγάπη. Πλέον η δημοσιογραφική της στέγη είναι η «Δημοκρατία», όπου προφανώς ασχολείται με το αθλητικό ρεπορτάζ, ενώ προσπαθεί να ανοίξει τα φτερά της και με κάτι δικό της «www.netsport.gr», με όση περισσότερη αντικειμενικότητα μπορεί. Επειδή όμως αυτό της είναι δύσκολο, μπήκε και στην ομάδα του QUEEN68.gr, ώστε να γράφει με την καρδιά της, για την μια και μοναδική Βασίλισσα, την ΑΕΚ.

Instagram

Facebook

BLOGGERS

Περισσότερα από Αρθρογραφία