Βρείτε μας!

ΑΕΚ

Οι προπονητές αναλύουν τον όμιλο της ΑΕΚ στο BCL!

Το Basketball Champions League πλησιάζει στην έναρξη της νέας σεζόν και οι προπονητές του ομίλου που θα αγωνιστεί η ΑΕΚ κάνουν την ανάλυση τους.

Προτού όλα κριθούν στο παρκέ, οι προπονητές των ομάδων που απαρτίζουν τον 3ο όμιλο του BCL δίνουν τις δικές τους απαντήσεις για την εξέλιξη της νέας σεζόν.

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου (ΑΕΚ), ο Εμράν Κουντέρ (Σολέ), ο Στέφανος Δέδας (Χαποέλ Χολόν) και ο Ράστισλαν Βεργκούν (Τμόσκι Μινσκ) «ανακρίθηκαν» από το BCL και ιδού όσα είχαν να πουν.

Αναλυτικά:

Ποια ομάδα του ομίλου έχει το καλύτερο ρόστερ και/ή προπονητή και γιατί το πιστεύετε αυτό;

Ηλίας Παπαθεοδώρου (AEK): Ο καλύτερος προπονητής για μένα είναι ο Στέφανος Δέδας και η Χαποέλ Χολόν έχει το καλύτερο ρόστερ, διότι διαθέτει έμπειρους παίκτες που ξέρουν το παιχνίδι και ο Δέδας είναι ο κατάλληλος προπονητής γι’ αυτούς.

Εμράν Κουντέρ (Σολέ): Νομίζω ότι οι περισσότεροι θα έλεγαν ότι η ΑΕΚ έχει το καλύτερο ρόστερ του ομίλου, έπαιξε πρόσφατα στον τελικό της διοργάνωσης και αυτή είναι και η δική μου άποψη.

Στέφανος Δέδας (Χαποέλ Χολόν): Η AEK είναι η καλύτερη ομάδα του ομίλου και μίας από τις καλύτερες σε ολόκληρη τη διοργάνωση. Έχει δημιουργήσει παράδοση στο BCL, έχει δύο παρουσίες σε Τελικό, ένα τρόπαιο και καλά αποτελέσματα. Είναι το φαβορί για την πρώτη θέση στον όμιλο.

Ρόστισλαβ Βεργκούν (Τσμόκι Μινσκ): Νομίζω ότι όλες οι ομάδες που συμμετέχουν στη φάση των ομίλων έχουν μεγάλη ποιότητα. Η ΑΕΚ ίσως είναι λίγο πιο μπροστά, γιατί έχει παίκτες υψηλού επιπέδου με εμπειρία από το κορυφαίο επίπεδο και το έδειξε φτάνοντας στον Τελικό. Θα έλεγα λοιπόν την ΑΕΚ ως φαβορί.

Ποια ματς του ομίλου θα προτείναμε σε έναν ουδέτερο φίλο του μπάσκετ;

Ηλίας Παπαθεοδώρου: Νομίζω τα παιχνίδια AEK vs. Χολόν και Σολέ vs. AEK.

Ερμάν Κουντέρ: Το παιχνίδι μας απέναντι στην ΑΕΚ.

Στέφανος Δέδας: Νομίζω ότι το καλύτερο παιχνίδι θα είναι το δικό μας εντός έδρας κόντρα στην ΑΕΚ. Μακάρι να έχουμε και τους φιλάθλους δίπλα μας. Είμαι σίγουρος πως θα είναι πολύ διασκεδαστικός αγώνας.

Ρόστισλαβ Βεργκούν: Εξαρτάται, λόγω της κατάστασης με την πανδημία. Όλα τα παιχνίδια θα έχουν ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον, περιμένω κλειστούς αγώνες που θα κριθούν στο τέλος και θα προσφέρουν θεαματικές στιγμές στο κοινό.

Ποια θα είναι τα δυσκολότερα παιχνίδια για την ομάδα σας και γιατί;

Ηλίας Παπαθεοδώρου: Πιθανότατα τα παιχνίδια εκτός έδρας με Σολέ και Χολόν, γιατί έχουν καλά ρόστερ, παίζουν σε ανταγωνιστικά πρωταθλήματα κι εμείς θα έχουμε δύσκολο πρόγραμμα εκείνες τις δυο εβδομάδες.

Ερμάν Κουντέρ: Tο BCL έχει πολλές καλές ομάδες κι έτσι δεν πιστεύω ότι κάποιο παιχνίδι θα είναι εύκολο. Παίζουμε τρία παιχνίδια στην έδρα μας, πρέπει να τα πάρουμε, αλλά αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες καθενός εξ αυτών.

Στέφανος Δέδας: Tο εκτός έδρας ματς με την Σολέ θα είναι σημαντικό, γιατί θα αντιμετωπίσουμε την βασική μας αντίπαλο στη μάχη της δεύτερης θέσης. Το να φτάσουμε εκεί θα είναι ένα δύσκολο ταξίδι, με αεροπλάνο και πούλμαν, αλλά θα προσπαθήσουμε να παρουσιαστούμε έτοιμοι για το ταξίδι και τον αγώνα.

Ρόστισλαβ Βεργκούν: Προερχόμαστε από τα Προκριματικά κι έτσι δεν πιστεύω ότι θα έχουμε κάποιο εύκολο ματς. Σέβομαι όλους τους αντιπάλους μας και είναι φαβορί απέναντί μας. Φυσικά, το να ταξιδεύεις με απευθείας πτήσεις είναι ένα αβαντάζ, αλλά δεν νομίζω ότι μετρά και τόσο. Θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε σε κάθε ματς.

Αναφέρετε έναν ή περισσότερους παίκτες από τον όμιλο που πιστεύετε ότι είναι πραγματικά ξεχωριστοί.

Ηλίας Παπαθεοδώρου: Ενας εξ αυτών είναι ο Ρόμπερτ Λάουρι της Μινσκ, τον οποίο γνωρίζω καλά. Πρόκειται για έναν παίκτη με πολλή ενέργεια, που δύσκολα αντιμετωπίζεται.

Ερμάν Κουντέρ: Αυτή τη στιγμή, δεν έχουμε κάνει λεπτομερές scouting για όλες τις ομάδες και όλα είναι θεωρητικά, αλλά η ΑΕΚ έχει δυο-τρεις σπουδαίους παίκτες όπως ο Κιθ Λάνγκφορντ, η Χολόν έχει ξαναπαίξει στη Γαλλία, ενώ η Μινσκ είναι η ομάδα για την οποία γνωρίζουμε τα λιγότερα.

Στέφανος Δέδας: Αναμφίβολα ο Κιθ Λάνγκφορντ είναι ο κορυφαίος παίκτης του ομίλου ματς και ίσως ολόκληρου του BCL, αφού τα επιτεύγματα της καριέρας του και το βραβείου του MVP πέρσι τα λένε όλα.

Ρόστισλαβ Βεργκούν: Θα επέλεγα τον Κιθ Λάνγκφορντ ως αυτόν που ξεχωρίζει, καθώς είναι ένας πραγματικά μοναδικός παίκτης, που μπορεί να βρει λύση σε κάθε κατάσταση για τον εαυτό του και την ομάδα του.

Αναφέρετε έναν ή περισσότερους παίκτες που μπορούν να αποτελέσουν ευχάριστη έκπληξη.

Ηλίας Παπαθεοδώρου: Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος της ΑΕΚ είναι ένας εξ αυτών. Είναι νέος, δουλεύει πολύ σκληρά κάθε μέρα και πιστεύω πως θα αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη της σεζόν. Ενας άλλος παίκτης είναι ο Τερέλ Παρκς της Σολέ, τον οποίο θεωρώ υποτιμημένο σε σχέση με το τι πιστεύει ο κόσμος.

Ερμάν Κουντέρ: Όπως είπα δεν έχουμε κάνει εκτενές scouting, αλλά πιστεύω πως εμείς έχουμε στην ομάδα μας κάποιους νέους παίκτες με μέλλον μπροστά τους. Πιστεύω ότι το BCL είναι η δεύτερη καλύτερη διοργάνωση της Ευρώπης κι έτσι περιμένω να δω μπόλικο ταλέντο σε όλες τις ομάδες, όταν η διοργάνωση ξεκινήσει.

Στέφανος Δέδας: Είναι δύσκολο να προβλέψεις, αλλά ο νεαρός Έλληνας φόργουορντ Νίκος Ρογκαβόπουλος μπορεί να αποτελέσει μια ευχάριστη έκπληξη. Έδειξε ήδη κάποια δείγματα γραφής στο Final 8.

Ρόστισλαβ Βεργκούν: Θέλω πραγματικά οι δικοί μου παίκτες να αποτελέσουν την έκπληξη. Είναι μεγάλη πρόκληση για την ομάδα και για τους παίκτες μας ξεχωριστά να δείξουν ότι μπορούν να σταθούν σε αυτό το επίπεδο. Θα ήθελα ο Μαξίμ Σαλάς να δείξει πως είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα.

Ποια ομάδα του ομίλου παίζει ένα στιλ μπάσκετ, το οποίο βρίσκεται ενδιαφέρον και γιατί;

Ηλίας Παπαθεοδώρου: Η Χολόν παίζει με ένα ενδιαφέρον στιλ, είναι πολύ γρήγορη και αποτελεσματική επιθετικά.

Ερμάν Κουντέρ: Γνωρίζουμε πως οι γαλλικές ομάδες παίζουν διαφορετικά από άλλες. Για παράδειγμα, η ΑΕΚ θέλει να ελέγχει το ρυθμό, η Μινσκ παίζει με έναν πιο ανατολίτικο τρόπο, ενώ η Χολόν μοιάζει περισσότερο με εμάς. Θα υπάρχει λοιπόν μια σύγκρουση δύο στιλ μπάσκετ και γι’ αυτό ο όμιλος αναμένεται να έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Στέφανος Δέδας: Και οι τρεις αντίπαλοί μας παίζουν κανονικό μπάσκετ. Η ΑΕΚ βασίζει το παιχνίδι της στον Langford, ενώ η Σολέ και η Μινσκ βασίζονται στο μέγεθος των γηγενών παικτών τους. Είναι δύσκολο να μιλήσουμε για ενδιαφέρον μπάσκετ. Νομίζω πως εμείς παίζουμε με το πιο ιδιαίτερο τρόπο και είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος θα το καταλάβει στη διάρκεια της χρονιάς.

Ρόστισλαβ Βεργκούν: Είναι μία δύσκολη ερώτηση, θα έλεγα ότι όλες οι ομάδες παίζουν διαφορετικά και όλες έχουν τον σεβασμό μου. Πιστεύω πως κάθε βράδυ μπορεί κάτι άλλο να τραβήξει την προσοχή και να κάνει τη διαφορά σε ένα ολόκληρο ματς.

Ποια ομάδα θα έχει την καλύτερη άμυνα του ομίλου και ποια την καλύτερη επίθεση;

Ηλίας Παπαθεοδώρου: Η AEK θα είναι πιθανότατα μία από τις καλύτερες ομάδες αμυντικά και η Χολόν μία από τις καλύτερες επιθετικά.

Ερμάν Κουντέρ: Στα χαρτιά, η ΑEK έχει τους καλύτερους παίκτες επιθετικά και θα δούμε ποια θα είναι η καλύτερη αμυντική ομάδα. Πιστεύω ότι κι εμείς έχουμε τις πιθανότητές μας σε αυτό.

Στέφανος Δέδας: Νομίζω πως η ΑΕΚ έχει την υπεροχή και στις δυο πλευρές του παρκέ, καθώς διαθέτει ποιότητα να βρει πόντους και ικανούς-έμπειρους αμυντικούς. Πάντως, νομίζω πως επιθετικά θα είμαστε εμείς η ομάδα με τους περισσότερους πόντους ανά παιχνίδι.

Ρόστισλαβ Βεργκούν: Θα προσπαθήσουμε να είμαστε η ομάδα με την καλύτερη άμυνα σταματώντας τους αντιπάλους μας, καθώς αυτός είναι ο βασικός τρόπος για να επιβιώσουμε σε αυτό το γκρουπ.

Ποια ομάδα του ομίλου παίζει με τον γρηγορότερο ρυθμό και ποια με το πιο αργό τέμπο;

Ηλίας Παπαθεοδώρου: Η AEK θα παίζει πιθανότατα με τον πιο αργό ρυθμό και η Σολέ με τον γρηγορότερο.

Ερμάν Κουντέρ: Εμείς θα προσπαθήσουμε να είμαστε η πιο γρήγορη ομάδα, ενώ νομίζω πως ΑΕΚ και Μινσκ θα προσπαθήσουν περισσότερο να ελέγξουν το τέμπο των αγώνων.

Στέφανος Δέδας: Γαλλικές ομάδες, όπως η Σολέ, έχουν την αθλητικότητα να τρέξουν στο παρκέ, κάτι που χρήζει προσοχής. Στο σετ παιχνίδι, θα επιλέξω την ΑΕΚ γιατί έχει την ποιότητα να είναι αποδοτική σε χαμηλο ρυθμό έχοντας κι έναν τυπικό Έλληνα προπονητή στο τιμόνι της. Θα προσπαθήσουμε να συνδυάσουμε και τα δύο εμείς.

Ρόστισλαβ Βεργκούν: Δεν νομίζω πως κάποιος θέλει να παίζει αργά, καθώς το μοντέρνο μπάσκετ απαιτεί καλό ρυθμό.

Αν μπορούσατε να περάσετε μερικές περισσότερες μέρες σε μία πόλη ομάδας του ομίλου ή μπορούσατε να πάτε την ομάδα σε ένα εστιατόριο (ο πρόεδρος πληρώνει!), ποια πόλη θα επιλέγατε;

Ηλίας Παπαθεοδώρου: Στο Τελ Αβίβ (Το Χολόν βρίσκεται νότια του Τελ Αβίβ)

Ερμάν Κουντέρ: Έχω βρεθεί μία φορά στο Μινσκ και είναι πραγματικά μία από τις πιο κρύες πόλεις στην Ευρώπη. Έχω επίσης βρεθεί στο Τελ Αβίβ. Επειδή είμαι Τούρκος όμως, και η κουζίνα μας μοιάζει με την ελληνική, θα επέλεγα να μείνω και να φάω στην Αθήνα – αν φυσικά πληρώνει ο πρόεδρος!

Στέφανος Δέδας: Έχω βρεθεί στο Σολέ δύο φορές, όταν εργαζόμουν σε ΠΑΟΚ και Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης, ενώ έχω επισκεφτεί και το Μινσκ τρεις φορές με Σπαρτάκ και Γκαζιαντέπ. Φυσικά, από τη στιγμή που είμαι Έλληνας, έχω βρεθεί πολλές φορές στην Αθήνα. Σίγουρα, η Αθήνα είναι για μένα το καλύτερο μέρος να επισκέπτομαι. Νομίζω πάντως πως οι πρόεδροι θα προτιμούσαν να πληρώσουν ένα έξτρα δείπνο στο Μινσκ, γιατί είναι η πιο φτηνή πόλη (γέλια).

Ρόστισλαβ Βεργκούν: Προτείνω το Μινσκ σε όλους, αλλά θα επέλεγα την Αθήνα. Δεν έχω πάει ποτέ και είναι ένα τόσο ιστορικό μέρος.

Βρίσκεται σε αυτό τον όμιλο η ομάδα που θα κατακτήσει το BCL για το 2021; (μπορείτε να απαντήσει με ναι ή όχι, δεν χρειάζεται να ονομάσετε την ομάδα)

Ηλίας Παπαθεοδώρου: Ναι, θα μπορούσε.

Ερμάν Κουντέρ: Δεν ξέρω ποιος θα κατακτήσει το τρόπαιο είναι πολύ νωρίς ακόμη για να πω οτιδήποτε σχετικό.

Στέφανος Δέδας: Ναι.

Ρόστισλαβ Βεργκούν: Ναι.

 

Μάθε τα πάντα για την Βασίλισσα!

Κάνε like στη σελίδα του Queen68 στο Facebook

Ακολούθησε το Queen68 στο Twitter

Ακολούθησε το Queen68 στο Instagram

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Queen68 στο Youtube

 

Instagram

Facebook

BLOGGERS

Περισσότερα από ΑΕΚ