
Υπομονή! Μια δύσκολη λέξη που όλοι μας ξεχνάμε, έλα όμως που το να δίνεις χρόνο σε κάτι μόνο σε καλό μπορεί να σου βγει. Η Μαρία Τσίχλα γράφει για τη νέα ΑΕΚ, που τώρα ξεκινάμε να βλέπουμε και τον Λούκα Μπάνκι που είναι έτοιμος να απογειώσει τους μικρούς.
** Η αλήθεια είναι ότι γενικά οι Έλληνες φίλαθλοι δεν δίνουν ποτέ χρόνο και σε τίποτα (κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με τις διοικήσεις των ομάδων, αλλά ας μην ασχοληθούμε τώρα με αυτό). Όλες οι ομάδες ομάδες όμως, ειδικά όταν έχουν γίνει πολλές αλλαγές στο ρόστερ αλλά και στον προπονητή χρειάζονται το χρόνο τους.
** Προφανώς το ίδιο συνέβη και με την ΑΕΚ. Η εικόνα της ομάδας στους τρεις πρώτους αγώνες δεν ήταν καλή, αλλά σαφώς βελτιωνόταν από παιχνίδι σε παιχνίδι και πλέον φτάσαμε στο σημείο να απολαμβάνουμε τους αγώνες.
** Αυτό ήταν πολύ φυσιολογικό να συμβεί (αυτός ήταν και ο λόγος που τις πρώτες αγωνιστικές εβδομάδες δεν θέλησα να σχολιάσω κάτι), καθώς πρόκειται για μια εντελώς καινούργια ομάδα, με έναν νέο προπονητή που άλλαξε αρκετά πράγματα.
** Μετά λοιπόν από τα πρώτα αρνητικά αποτελέσματα και την… μουρμούρα που σαφώς έκανε την εμφάνιση της, όλα ξεκίνησαν να κυλούν ομαλά. Η άνετη νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ ήταν η αρχή, ώστε οι παίκτες να πάρουν ψυχολογία και να ξεκινήσουν να προσφέρουν θέαμα, το οποίο συνδυάζουν με νίκες.
** Προσωπικά πιστεύω ότι φέτος η ΑΕΚ έχει τους καλύτερους και πιο σοβαρούς ξένους παίκτες από όλες τις προηγούμενες σεζόν. Αλλοι έχουν ταλέντο, άλλοι εμπειρία και όλο αυτό έρχεται και… κουμπώνει πολύ ωραία με τους Έλληνες.
** Παράλληλα, αυτό που μου αρέσει ιδιαίτερα είναι το βάθος του πάγκου. Το γεγονός ότι σε όλους αυτούς τους αγώνες η Ένωση παίρνει πόντους και βοήθειες από όλους τους παίκτες της, έχοντας σε κάθε παιχνίδι και έναν διαφορετικό ηγέτη. Με δεδομένο μάλιστα ότι το πρόγραμμα και φέτος θα είναι φορτωμένο, αυτό θα λειτουργήσει θετικά καθώς στην κακή ημέρα του ενός, κάποιος άλλος θα βγαίνει μπροστά.
** Πραγματικά μου είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσω κάποιον ή κάποιους από τη φετινή ΑΕΚ, καθώς άπαντες έχουν δείξει εξαιρετικά δείγματα γραφής και σίγουρα όσο περνάει ο καιρός και η ομάδα δένεται μεταξύ της, η απόδοση τους θα ανέβει.
** Αυτό που με κάνει όμως να ενθουσιάζομαι ακόμα περισσότερο είναι η διάθεση του Μπάνκι να ποντάρει πάνω σε νέα παιδιά. Μέχρι στιγμής έχει δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους νέους παίκτες που έχει στη διάθεση του, αποδεικνύοντας ότι δεν τους κράτησε στην ομάδα για βοηθητικούς, αλλά είναι έτοιμος να δουλέψει μαζί τους και να τους βοηθήσει να ανέβουν επίπεδο και να γίνουν άντρες αγωνιστικά.
** Σίγουρα βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή. Σίγουρα η περσινή σεζόν έχει ανεβάσει τον πήχη αλλά μέχρι στιγμής η νέα ΑΕΚ δείχνει ότι είναι άξια να ακολουθήσει αυτή που πέρσι χάρισε μεγάλες στιγμής στον σύλλογο.
Λίγα λόγια για τη Μαρία
Δέκα από τα τριάντα χρόνια της ζωής της στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ δεν είναι λίγα. Της έγινε καθημερινότητα, εκτός από αγάπη. Πλέον η δημοσιογραφική της στέγη είναι η «Δημοκρατία», όπου προφανώς ασχολείται με το αθλητικό ρεπορτάζ, ενώ προσπαθεί να ανοίξει τα φτερά της και με κάτι δικό της «www.netsport.gr», με όση περισσότερη αντικειμενικότητα μπορεί. Επειδή όμως αυτό της είναι δύσκολο, μπήκε και στην ομάδα του QUEEN68.gr, ώστε να γράφει με την καρδιά της, για την μια και μοναδική Βασίλισσα, την ΑΕΚ.

