Βρείτε μας!

Αρθρογραφία

Οι νέοι είναι… ωραίοι! (VIDEO)

Εάν ένα πράγμα έχει καταστεί σαφές με τον πιο έμπρακτο τρόπο στον αγωνιστικό σχεδιασμό της διοίκησης του Μάκη Αγγελόπουλου, είναι το ιδιαίτερο βάρος που δίνεται στις Ακαδημίες της ομάδας, όπου θα δημιουργηθούν οι… επόμενοι Έλληνες ηγέτες της ΑΕΚ !

Η ανάπτυξη και η δημιουργία νέων παικτών αποτελεί έναν βασικό άξονα του πλάνου με το οποίο πορεύεται ο Πρόεδρος της ΑΕΚ από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την ομάδα. Αυτές οι προσπάθειες έχουν ξεκινήσει να αποδίδουν τους πρώτους καρπούς έπειτα από την επιτυχία της ομάδας Εφήβων του Νίκου Χάτζη να κατακτήσουν την πρωτιά στην Αθήνα και συνολικά το χάλκινο μετάλλιο στην Ελλάδα.

Ασφαλώς μεγάλη δικαίωση των προσπαθειών αποτελούν οι λαμπρές εμφανίσεις των παικτών μας στις μικρές εθνικές ομάδες. Οι Ρογκαβόπουλος (πιο κάτω θα βρείτε video με την σούπερ εμφάνισή του απέναντι στην Ιταλία) και Μωραϊτης αποτελούν τους φυσικούς ηγέτες των Εθνικών ομάδων Εφήβων και των Νέων αντίστοιχα. Στην εξίσωση ασφαλώς πρέπει να προστεθούν και αρκετά παιδιά που έρχονται από πιο μικρές ηλικίες αλλά και οι Τσαλμπούρης και Σκουλίδας που αγωνίστηκαν ως δανεικοί σε ομάδες της Α1 !

Το βάρος της φανέλας της ΑΕΚ είναι ακόμα πιο βαρύ έπειτα από τις περσινές επιτυχίες και οι απαιτήσεις του κόσμου ακόμα πιο έντονες. Σαφώς σε αυτό το κλίμα πρέπει να κατανοήσουμε πως πρέπει να βρουν το χώρο τους και να εξελιχθούν οι νεαροί παίκτες που ίσως εξελιχθούν στους επόμενους ηγέτες της Ένωσης !

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που όλα τα μεγάλα ευρωπαίκά club (ειδικά μετά το “φαινόμενο” Λούκα Ντόντσιτς), έχουν ξεκινήσει να δίνουν βάρος στην ανάπτυξη νέων ταλέντων. Μόνο εκ των έσω μπορεί η Βασίλισσα να δομήσει έναν Ελληνικό κορμό ο οποίος μπορεί να στηρίξει το πλάνο της διοίκησης ώστε η ΑΕΚ σε λίγα χρόνια να μπορεί να πρωταγωνιστεί σταθερά χωρίς να δαπανά υπέρογκα ποσά για παίκτες αμφιβόλου αξίας.

Ειδικά στους αγώνες της Basket League όπου υπάρχουν αντίπαλοι χαμηλότερης δυναμικής είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος συμμετοχής στα ταλέντα της Βασίλισσας.

Η ανανέωση του συμβολαίου του Δημήτρη Μωραϊτη δείχνουν πως στην ΑΕΚ έχουν βάλει σκοπό να στηρίξουν τις επενδύσεις τους. Ακόμα και αν ο Άτιτς δεν κατάφερε να πείσει υπάρχουν πολλά παιδιά τα οποία είναι έτοιμα να “αρπάξουν” κάθε ευκαιρία. Έχουν τη δίψα και την ορέξη για δουλειά.

Από το ρεπορτάζ προκύπτει πως ο Λούκα Μπάνκι θέλει να σημιουργήσει ένα ρόστερ 15 παικτών το οποίο θα κληθεί να βγάλει το πρόγραμμα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Μέσα σε αυτό θα υπάρχει σίγουρα ο Μωραϊτης, ο Αγραβάνης και όπως φαίνεται ο Νίκος Ρογκαβόπουλος. Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως η ΑΕΚ διαθέτει 3 από τα 10 καλύτερα Ελληνόπουλα της ηλικίας τους, επομένως μονόδρομος θεωρείται η αμέριστη στήριξη τους ώστε να προσφέρουν τα αναμενόμενα.

Μέσα στο project του να αναπτυχθεί ο Σύλλογος σε όλους τους τομείς, αναπόσπαστο κομμάτι πρέπει να αποτελέσει η ανάδειξη νέων παικτών που θα εξασφαλίσουν βιωσιμότητα στον αγωνιστικό τομέα για τις επόμενες δεκαετίες. Οι αγωνιστικές επιτυχίες είναι αποδεκτές όταν αυτές δίνουν το “πάτημα” να ανέβεις επίπεδο και προχωρήσεις ένα βήμα παρακάτω.

Instagram

Facebook

BLOGGERS

Περισσότερα από Αρθρογραφία