Βρείτε μας!

Διεθνή

Μπερτομέου: «Κάτι πάει λάθος στο ελληνικό πρωτάθλημα, δεν θα αναμειχθούμε»

Ο Τζόρντι Μπερτομέου βρέθηκε στο Τελ Αβίβ όπου και παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, κατά τη διάρκεια της οποίας ρωτήθηκε και για την κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της EuroLeague, Τζορντι Μπερτομέου βρέθηκε στο Τελ Αβίβ, παραθέτοντας συνέντευξη Τύπου, με τον Ολυμπιακό και τα ελληνικά μπασκετικά ζητήματα να περνούν από την «ατζέντα».

Σε ερώτηση, λοιπόν, που δέχτηκε για την υπόθεση του Ολυμπιακού, ο Τζόρντι Μπερτομέου είπε: «Όπως είχα πει και πριν από πολλούς μήνες, δεν μπορούμε να επηρεαστούμε από όσα συμβαίνουν στα εγχώρια Πρωταθλήματα. Είναι συνέπεια του οτι κάτι πάει λάθος στο ελληνικό Πρωτάθλημα και δεν θέλουμε να αναμειχθούμε. Δεν το βλέπουμε σαν παράδειγμα, ούτε σαν μόδα, για τα δικά μας κλαμπ. Το γεγονός ότι έχουμε 18 ομάδες και δεν τις επεκτείνουμε σε περισσότερες από 18, είναι γιατί, κατά τη γνώμη μου, έχουμε μια καλή ισορροπία ανάμεσα στην κατανομή των ομάδων της διοργάνωσης, την ποιότητά τους και τη συμβατότητα με τα εγχώρια πρωταθλήματα. Άρα, αν θέλουμε να προχωρήσουμε, αυτό θα μπορούσε να γίνει σε μία κατάσταση όπου οι σύλλογοι δεν θα ήταν σε θέση να αγωνιστούν στα πρωταθλήματα τους. Αν και πότε αυτό θα συμβεί ουδείς το γνωρίζει. Και φυσικά ούτε εγώ».

Εν συνεχεία, ο Τζόρντι Μπερτομέου ρωτήθηκε και για την αποχώρηση του Ντέιβιντ Μπλατ, λέγοντας: «Ο Ντέιβιντ είναι ένας από τους πιο εκπληκτικούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Σε αυτά τα 20 χρόνια με έχει εκπλήξει πολλές φορές. Και ως προπονητής και ως άνθρωπος, αλλά την τελευταια φορά που μιλήσαμε συζητήσαμε μόνο για το πόσο με έχει εντυπωσιάσει ως άνθρωπος. Μας μαθαίνει μαθαίνει πράγματα και το πώς να αντιμετωπίζουμε δυσκολίες. Φυσικά και δεν είμαστε χαρούμενοι που δεν είναι στα παρκέ να προπονεί κάποια ομάδα, αλλά αυτό πλέον ανήκει στην προσωπική του ζωή».

Instagram

Facebook

BLOGGERS

Περισσότερα από Διεθνή