Βρείτε μας!

ΑΕΚ

Μαυροειδής στο queen68: Θα είμαστε σκληροί πολεμιστές

Ο Δημήτρης Μαυροειδής επέστρεψε στην ΑΕΚ και είναι πλέον ο μοναδικός που απέμεινε από τη… χρυσή χρονιά της ομάδας.

Ο έμπειρος σέντερ μίλησε στο queen68.gr για τη νέα ΑΕΚ, τα νέα παιδιά, την απουσία του Ολυμπιακού από το πρωτάθλημα, ενώ παράλληλα παρουσίασε με το δικό του μοναδικό τρόπο τους στόχους που έχει θέσει τόσο η ομάδα, όσο και ο ίδιος.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Δημήτρης Μαυροειδής:

Πόσο εύκολη ήταν η απόφαση της επιστροφής σου;

Δεν έπρεπε να πάρω καμία απόφαση. Είπαμε ότι ολόκληρη η ομάδα ήθελε να γυρίσω, το ήθελε και ο κόουτς ώστε να βοηθήσω την ομάδα από όπου και όπως μπορώ. Το είπαμε και ήρθα. Δεν υπήρχε κάτι να συζητήσουμε.

Νιώθεις ότι κουβαλάς ένα έξτρα βάρος, καθώς είσαι ένας από τους παίκτες της… χρυσής χρονιάς της ΑΕΚ;

Είμαι ο τελευταίος που έμεινε πλέον από την ομάδα που είχαμε κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ και το Κύπελλο. Το φορτίο νομίζω ότι είναι πιο πολύ έξωαγωνιστικό. Να προσπαθήσουμε να περάσουμε τη νοοτροπία που έχουμε στα νέα παιδιά. Ειδικά στους Έλληνες που είναι πιο νέοι, να καταλάβουν τι έχουμε έρθει εδώ να κάνουμε. Όχι για το θέμα τίτλων, αλλά το ότι θα φτιάξουμε μια ομάδα που θα είναι σκληρή και θα παλεύει κάθε αγώνα. Αυτό μπορούμε να υποσχεθούμε και στον κόσμο, ότι θα βλέπει μια ομάδα που θα παλεύει μέσα στο γήπεδο και θα δίνει το 100% για την επιτυχία της ομάδας και την ευχαρίστηση των φιλάθλων της.

Αναφέρθηκες στους νέους και στους Έλληνες, οι οποίοι βλέπουμε ότι σιγά σιγά παίρνουν παραπάνω χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Θα βοηθήσει αυτό γενικά το ελληνικό μπάσκετ;

Υπάρχει ένα κλίμα του να βοηθηθούν τα νέα παιδιά και τους Έλληνες. Υπάρχουν σίγουρα το όριο των ξένων. Παλαιότερα ήταν διαφορετικά, έπαιζαν παραπάνω Έλληνας, εξελισσόταν καλύτερα και κατα συνέπεια έβγαιναν και περισσότεροι παίκτες. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει η τάση να παίζουν περισσότερα οι Έλληνες, αλλά αυτό πρέπει να στηριχθεί. Να προετοιμάζονται σωστά, να ξεκινάει όλο αυτό από τις Ακαδημίες. Και εγώ όταν ήμουν μικρός από τις Ακαδημίες προετοιμάστηκα για το αντρικό. Όλα πλέον θα φανούν μέσα στο γήπεδο. Για την ΑΕΚ, ο κόουτς ήθελε να έχει Ελληνικό κορμό, ώστε να υπάρχει και τα επόμενα χρόνια για αυτό και διαλέξαμε κάποιους νεαρούς Έλληνες, ώστε να φτιάξουν τον κορμό για τα επόμενα χρόνια, γιατί μόνο έτσι μπορείς να χτυπήσεις κάτι παραπάνω, αφού οικονομικά δεν μπορείς να πας να αγοράσεις τους πιο καλούς Έλληνες και ξένους.

Οι πωλήσεις των διαρκείας παραμένουν χαμηλές. Τι θα ήθελες να πεις στον κόσμο;

Το φαινόμενο του κόσμου να μην πηγαίνει στο γήπεδο έχει προκύψει τα τελευταία χρόνια και υπάρχει μειώσει παντού. Θέλουμε ο κόσμος να αγκαλιάσει περισσότερο και το μπάσκετ, γιατί έχει φέρει πολλές επιτυχίες στην Ελλάδα. Θέλουμε τη στήριξη του κόσμου όχι μόνο στα μεγάλα παιχνίδια, αλλά και στα υπόλοιπα, δεν υπάρχουν εύκολοι και δύσκολοι αγώνες. Αυτό θέλουμε να κερδίσουμε και θα το κάνουμε παίζοντας, με τον τρόπο που θα πολεμάμε όλους τους αγώνες. Αυτό είχαμε κάνει κατά κάποιο τρόπο και τη σεζόν που πήραμε το Τσάμπιονς Λιγκ.

Η απουσία του Ολυμπιακού πόσο πιστεύεις ότι θα επηρεάσει το φετινό πρωτάθλημα;

Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που πρέπει να βρίσκεται στο πρωτάθλημα. Για κάποιους λόγους δικούς τους, ίσως πίεσε και περισσότερο και διάλεξε τον δρόμο να μην είναι στο πρωτάθλημα. Σίγουρα θα υπάρξει μια πτώση στο πρωτάθλημα, αλλά υπάρχουν πολλές ανταγωνιστικές ομάδες και ελπίζω ο κόσμος να θέλει να έρθει να το δει.

Ποιο θα είναι το στοιχείο κλειδί της φετινής ομάδας; Τι να περιμένουμε να δούμε;

Δεν είμαστε ακόμα στο επίπεδο που θέλουμε. Θέλουμε καιρό ακόμα, είχαμε τραυματισμούς, έλειπε και ο Ματσιούλις. Δεν έχουμε δέσει ακόμα όπως θα ήθελε ο προπονητής. Η φιλοσοφία του προπονητή είναι μια ομάδα που θα είναι πιεστική και επιθετική στην άμυνα, οργανωμένη,με αρχές, με ρόλους σε όλα τα επίπεδα. Γενικά μια ομάδα που θα είναι δυσκολοκατάβλητη και θα αποτελείται από πολεμιστές.

Είναι ακόμα νωρίς, αλλά ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας;

Ξεκινάμε με το να πάμε και βλέπουμε. Αυτό λέω πάντα εγώ, αυτό θέλουμε και φέτος. Αν μπορούμε να φτάσουμε σε έναν τελικό πρωταθλήματος, Κυπέλλου σε ένα φάιναλ φορ και τότε θα πούμε πάμε να το πάρουμε. Αυτό θέλω να πηγαίνουμε ένα ένα τα σκαλοπάτια και ότι αξίζουμε να το πάρουμε.

Και οι δικοί σου προσωπικοί;

Θέλω η ομάδα να είναι επιτυχημένοι. Να μπουν να καινούργια παιδιά και να φτιαχτεί ο κορμός της ομάδας. Εγώ δεν θέλω να αποδείξω κάτι, δεν θα πω να παίξω τόσο και να βάλω τόσους πόντους. Τα έχω ξεπεράσει αυτά. Θέλω η ομάδα μου να παλεύει για τίτλους και από εκεί και πέρα βλέπουμε.

Instagram

Facebook

BLOGGERS

Περισσότερα από ΑΕΚ