Βρείτε μας!

ΑΕΚ

Λημνιάτης: «Θα ξεπεράσουμε το κακό ξεκίνημα»

O Γιώργος Λιμνιάτης μίλησε στην θέση του Ηλία Παπαθεοδώρου στην συνέντευξη τύπου του ΟΑΚΑ και προσπάθησε να εξηγήσει πως ήρθε αυτή η ήττα για την ΑΕΚ, ενώ μίλησε και για την συνέχεια.

Αναλυτικά:

«Ξέραμε πριν από το ξεκίνημα ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα σοβαρή, με αρχές, που γι’ αυτό το διάστημα είναι σε πολύ καλό επίπεδο ετοιμότητας και αποτελείται από παιδιά έμπειρα, από Έλληνες και ξένους που έχουν παραστάσεις από το ελληνικό πρωτάθλημα. Όλοι αυτοί τελούν υπό τις οδηγίες ενός εξαιρετικού προπονητή. Για 12 λεπτά, μέχρι να πάρουμε τη διαφρά στο πρώτο μέρος, μας παγίδεψε το Περιστέρι, μας σταμάτησε τη δημιουργία, δεν είχαμε κυκλοφορία της μπάλας. Στο πρώτο μέρος είχαμε 18 τρίποντα και 15 δίποντα.

Παρόλο που πήραμε μια διαφορά, δεν λειτουργούσαμε με τον τρόπο που θέλαμε. Το κρίσιμο για μας ήταν ότι όποτε ξεφύγαμε, δεν κρατήσαμε τις διαφορές. Σε ένα τέτοιο παιχνίδι οι διαφορές 5-7 πόντων είναι διαφορές. Δεν λειτουργήσαμε όπως έπρεπε για να κρατήσουμε τη διαφορά και επιτρέψαμε στο Περιστέρι να επανέλθει. Στο τέλος ήταν θεμα μέρας, τύχης και ικανότητας. Τα παιχνίδια που κρίνονται στον πόντο κρίνονται από τα μεγάλα σουτ. Το Περιστέρι τα έβαλε, εμείς όχι».

Για την τελευταία φάση και το άνετο λέι απ του Σμιθ, είπε: «Ήταν ο Γιαννόπουλος πάνω του και στο ξεμαρκάρισμα του Σμιθ έπεσε κάτω ο Χάρης. Μετά είχε το πλεονέκτημα να τρέξει το γήπεδο και να φτάσει ως το λέι απ. Εμείς είχαμε πει να κάνουμε αλλαγές στην τελευταία φάση. Η ατυχία για μας ήταν ότι έπεσε ο Χάρης κάτω. Θα μπορούσαμε να πάμε σε μια νομρμάλ κατάstαση, αν δεν έπεφτε. Σκόραρε ο Σμιθ πάνω στην αλλαγή».

Για το αν ο Λάνγκφορντ βιάστηκε στην τελευταία επίθεση της ΑΕΚ, είπε: «Είχαμε πει ότι θα πάμε σε μια επίθεση, να χτυπήσουμε τον Χάτσερ στην αλλαγή. Αποφασίσαμε πιο νωρίς, αλλά αυτά συμβαίνουν».

Δεν σχολίασε τη διαιτησία και αρνήθηκε ότι το παιχνίδι της ΑΕΚ είναι μονοδιάστατο: «Οι ομάδες του Ηλία δεν είναι ομάδες που έχουν μονόπλευρη ανάπτυξη. Η φιλοσοφία όλων μας δεν είναι τέτοια. Δεν είναι μονόπλευρο το παιχνίδι μας. Έχουμε δημιουργήσει καταστάσεις για να μην είμαστε προβλέψιμοι. Το αποτέλεσμα βγάζει και τα ανάλογα συμπεράσματα».

Για τον Σλότερ είπε: «Ο Σλότερ τραυματίστηκε στην προετοιμασία με έναν τραυματισμό επικίνδυνο, γι’ αυτό απείχε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο Σλότερ είναι έμπειρος και με την προπόνηση θα μας δώσει σε κάποιο διάστημα πράγματα αντίθετα με τους άλλους ψηλούς που έχουμε».

Για το αν το 1-3 βάζει έξτρα πίεση στην ομάδα: «Όλοι έχουμε καταλάβει σε ποια ομάδα έχουμε έρθει. Υπάρχουν πολλά νέα πρόσωπα, η ΑΕΚ είναι μεγάλη κι έχει στόχους. Έχουμε εμπιστοσύνη στον τρόπο που δουλεύουμε κι έχουμε αρχές, οπότε θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε το ξεκίνημα που δεν περιμέναμε. Η ομάδα έχει αρχή μέση και τέλος κι όταν συμβαίνει αυτό, θα έρθει αυτό που θέλουμε όλοι».

Instagram

Facebook

BLOGGERS

Περισσότερα από ΑΕΚ