Βρείτε μας!

ΑΕΚ

Κομνηνός: «Νίκη για το μπάσκετ η απόφαση για Final-8»

Ο CEO της διοργάνωση του Basketball Champions League, μίλησε για την γρήγορη απόφαση του Final-8, ενώ αναφέρθηκε και στο χρηματικό έπαθλο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πατρίκ Κομνηνός:

Για τη διεξαγωγή του Final-8:

«Σε μια εποχή φοβερής αβεβαιότητας που δυστυχώς έχει κυριεύσει τον κόσμο, όταν το σημαντικό είναι η διατήρηση της σωματικής και ψυχολογικής υγείας, δεν θέλαμε να αφήσουμε τις ομάδες και τους φιλάθλους στην αναμονή, αλλά να τους δώσουμε ασφάλεια. Για αυτό το συμβούλιο του BCL αποφάσισε να προβεί σε αυτή την κίνηση, να συνεχιστεί δηλαδή όταν όλες οι χώρες που έχουν ομάδες οι οποίες συμμετέχουν σε αυτό είναι σε θέση να το κάνουν. Πρώτα από όλα πρέπει να εξασφαλιστεί η υγεία, η φυσιολογική προπόνηση και στη συνέχεια η επικοινωνία και οι μετακινήσεις. Αναμένουμε ότι αυτό θα συμβεί στο χρονικό πλαίσιο που έχουμε καθορίσει, αλλά είναι δεδομένο πως παράλληλα παρακολουθούμε την κατάσταση καθημερινά. Όλοι θα θέλαμε τα πράγματα να ήταν ιδανικά, αλλά θα πρέπει να κοιτάξουμε την πραγματικότητα κατάματα. Πρακτικά, ειδικά σε μια κατάσταση που δεν θα ομαλοποιηθεί γρήγορα, δεν είναι δυνατόν να βρεθεί η ιδεατή λύση. Προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν υπό αυτές τις συνθήκες».

Για την παρουσία φιλάθλων στο Final-8:

«Το μπάσκετ, όπως κάθε άθλημα, παίζεται εξαιτίας των θεατών. Φανταστείτε το τέλος της σεζόν, το οποίο έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι μια αθλητική γιορτή για κάθε πόλη που το διοργανώνει, να γίνει χωρίς κοινό. Ποιος θα απολάμβανε κάτι τέτοιο; Έχω πει ήδη ότι δεν υπάρχει ιδεατή λύση υπό τις παρούσες συνθήκες, γεμάτες περιορισμούς που κανείς δεν έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν. Αλλά αν σκεφτεί κανείς πως όλοι θέλουν να δουν το φινάλε μιας σεζόν με ομάδες στο παρκέ και φιλάθλους στις κερκίδες, τότε μια ελαφρά τροποποιημένη κατάσταση στα ρόστερ είναι το μικρότερο από τα προβλήματά μας. Θα ήταν μια νίκη για το μπάσκετ, για όλους: τους φιλάθλους, τις ομάδες, τους παίκτες».

Για τα χρηματικά έπαθλα που θα λάβουν οι ομάδες:

«Ας είμαστε ρεαλιστές. Γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η περίοδος για τις ομάδες στην οικονομική βάση της. Επίσης γνωρίζουμε ότι δεν θα είναι εύκολο να στηριχθούν οικονομικά. Αν μπορέσουμε να τις βοηθήσουμε, θα το κάνουμε. Το ότι η διοργάνωση θα διαρκέσει λιγότερο δεν μειώνει την ομορφιά του μπάσκετ ή τις προσπάθειες των ομάδων κατά τη διάρκεια αυτών των τριών μηνών. Γι’ αυτό πιστεύουμε ότι τα χρηματικά έπαθλα που είχαν συμφωνηθεί θα πρέπει να παραμείνουν ως έχουν. Οι ομάδες πραγματικά τα αξίζουν».

Facebook

Περισσότερα από ΑΕΚ