Βρείτε μας!

Αρθρογραφία

Κάποιοι δεν καταλαβαίνουν τι ακριβώς έχει πετύχει η ΑΕΚ

Από εκεί που δεν είχε ούτε ένα, πλέον η ΑΕΚ θα έχει δύο γήπεδα δικά της για να αξιοποιήσει και εκμεταλλευτεί όπως ακριβώς επιθυμεί.

Γράφει ο Γιάννης Σηφάκης

Η ΑΕΚ σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ πάει να κάνει κάτι το μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα: να αποκτήσει δύο σύγχρονα γήπεδα-έδρες, από τα οποία θα βγάζει χρήματα ακόμη κι όταν δεν κόβει ούτε ένα εισιτήριο

Ο σύλλογος που ταλαιπωρήθηκε πάρα πολύ τα προηγούμενα χρόνια σε όλα τα επίπεδα, λύνει ένα τεράστιο πρόβλημα που κάθε κλαμπ με δυναμική και μέγεθος έχει να αντιμετωπίσει.

Η «Αγιά Σοφιά» στη Νέα Φιλαδέλφεια θα έχει την εμπορική ονομασία «Opap Arena», ενώ κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και με το Παλάτι της Βασίλισσας στα Άνω Λιόσια, όπου περιμένουμε το επόμενο διάστημα να επιβεβαιωθεί το ρεπορτάζ του Queen68 για καταρχήν συμφωνία ανάμεσα στην διοίκηση της ΚΑΕ και την εταιρεία που θα βάλει την… σφραγίδα της στο νέο εγχείρημα.

Έτσι λοιπόν, η ΑΕΚ θα έχει επιτύχει πλήρως τους στόχους που είχε θέσει για το γηπεδικό ζήτημα. Δύο εξαιρετικές δομές θα στεγάσουν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες ενός ολόκληρου συλλόγου.

Το ενοίκιο των δομών του ΟΑΚΑ δεν είναι αμελητέο, ίσα-ίσα που αποτελεί βραχνά για όσες ομάδες τις έχουν χρησιμοποιήσει. Πόσο μάλλον για την μπασκετική ΑΕΚ, η οποία φιλοξενούνταν τα τελευταία χρόνια στο αχανές «Νίκος Γκάλης», δίχως να κερδίζει κάτι από την παρουσία της εκεί.

Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα έσοδα του μπάσκετ σε καμία περίπτωση δεν πλησιάζουν αυτά του ποδοσφαίρου, ειδικά στην χώρα μας όπου η «σπυριάρα» δεν έχει την ίδια απήχηση στο φίλαθλο κοινό.

Η μετακόμιση σε ένα πιο «ζεστό» Κλειστό ήταν εξαρχής ο στόχος του Μάκη Αγγελόπουλου και αυτό ακριβώς προσφέρει η Φυλή.

Αλλά η γενική εικόνα είναι αυτή που αποτυπώνει πλήρως το κατόρθωμα της ΑΕΚ. Από το 2013 όπου ο Δικέφαλος έκανε το μεγάλο restart στα δύο δημοφιλέστερα αθλήματα έως και σήμερα, δηλαδή σε μόλις 8 χρόνια, βλέπουμε δύο γήπεδα που εξασφαλίζουν το μέλλον του κλαμπ.

Και μπορεί το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια να καθυστερήσει για έναν ακόμη χρόνο, η ουσία όμως δεν αλλάζει…

Τα τείχη έχουν υψωθεί και θα στέκουν ψηλά για τα επόμενα πολλά χρόνια!

ΥΓ: Όλοι κατανοούμε τα αγωνιστικά ζητήματα που προκύπτουν, τα προβλήματα, τα λάθη. Και είναι δεδομένο ότι δεν αρκεί ένα γήπεδο για να κάνεις ομάδα. Την ΟΜΑΔΑ όμως την κάνεις μόνο με γήπεδο.

Κλικ για σχολιασμό

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Instagram

Facebook

Περισσότερα από Αρθρογραφία