Βρείτε μας!

Αρθρογραφία

Η μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΚ

Η σεζόν τελείωσε αναπάντεχα, αλλά μια καινούργια ετοιμάζεται να ξεκινήσει, η οποία μάλιστα θα βρει την ΑΕΚ στο νέο της σπίτι. Πως αυτό θα επηρεάσει τα δεδομένα, την ίδια στιγμή μάλιστα που οι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός δείχνουν να χάνουν τη… φόρμα τους.

Γράφει η Μαρία Τσίχλα

** Το να σχολιάσουμε το φινάλε της σεζόν που τελείωσε το θεωρώ περιττό, μετά από όλα αυτά που τράβηξε και συνεχίζει να τραβά, τόσο η χώρα μας, όσο και ολόκληρος ο κόσμος. Χωρίς καμία αμφιβολία ήταν μια δύσκολη περίοδος για όλους μας, που επηρέασε σε μεγάλο βαθμό και τον αθλητισμό, με τους υπεύθυνους όμως της Ένωσης να δείχνουν ότι το έχουν ξεπεράσουν και προχωρούν.

** Ο ερχομός του Μορέιρα έδειξε ότι το πλάνο υπήρχε και ενεργοποιήθηκε, ώστε η σελίδα να γυρίσει και να ξεκινήσει ο σχεδιασμός της ομάδας για τη νέα σεζόν. Μια σεζόν που όπως όλα δείχνουν θα είναι διαφορετική από την προηγούμενη.

** Ο Ολυμπιακός παραμένει στην Α2 (δεν έχει δείξει μέχρι στιγμής μεγάλη διάθεση να επιστρέψει), την ίδια στιγμή που η αποχώρηση του Γιαννακόπουλου από τον Παναθηναϊκό θα φέρει αλλαγές σε μια (χωρίς αμφιβολία) δυνατή ομάδα. Ουσιαστικά λοιπόν, η ΑΕΚ που έχει δείξει τα τελευταία χρόνια ότι έχει πλάνο και βαδίζει σταθερά πάνω σε αυτό μπορεί να είναι έτοιμη πολύ πιο γρήγορα από τον βασικό της αντίπαλο, κάτι που σε βάθος χρόνου και πάντα εντός της σεζόν που έρχεται θα λειτουργήσει υπέρ τη.

** Παράλληλα, μεγάλο ρόλο σε όλο αυτό θα παίξει και η μετακόμισή της στα Λιόσια. Η αλήθεια είναι ότι ήμουν και είμαι από αυτούς που δεν ενθουσιάστηκαν ιδιαίτερα με αυτή την κίνηση για πολλούς λόγους (όπως για παράδειγμα η μεγάλη απόσταση), όμως δεν γίνεται να μην δω και το μεγάλο θετικό αυτής της μετακόμισης. Η ΑΕΚ θα βρίσκεται σε ένα γήπεδο που μπορεί να γίνει έδρα. Σε ένα κλειστό που μπορεί οποιαδήποτε στιγμή θελήσει να μετατρέψει σε κόλαση, εάν φυσικά ο κόσμος αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια. Γιατί, κακά τα ψέμματα, όσο και αν το ΟΑΚΑ ήταν πιο προσβάσιμο, ήταν ιδιαίτερα δύσκολο να γεμίσει και να έχει παλμό.

** Και αφού η δυνατότερη μεταγραφή που μπορούσε να κάνει η ομάδα και ακούει στο όνομα… έδρα έχει κλείσει, πλέον περιμένουμε σιγά σιγά τις επόμενες κινήσεις, ώστε να δούμε τι ακριβώς έχει στο μυαλό της η διοίκηση και το προπονητικό τιμ.

** Όλα αυτά βέβαια, τη στιγμή που που όλος ο κόσμος εξαρτάται από την πορεία του ιού και πάντα ευελπιστώντας ότι στην χώρα μας όλα θα πάνε καλά και δεν θα χρειαστεί να έχουμε ξανά μεγάλους περιορισμούς, καραντίνα και κλείσιμο των συνόρων. Γιατί όπως όλοι μας μπορούμε να καταλάβουμε, εάν ξανασυμβεί κάτι τέτοιο τα δεδομένα θα αλλάξουν ξανά και δεν θα είναι μόνο καρά της ΑΕΚ, αλλά κατά όλου του αθλητισμού και πάνω από όλα κατά της χώρας μας.

** Ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά και ότι η επιστροφή στα γήπεδα θα έρθει σύντομα.

Facebook

Περισσότερα από Αρθρογραφία