Βρείτε μας!

Αρθρογραφία

Φιλικό αλά «NBA» και τα πρώτα συμπεράσματα για την Βασίλισσα

Ένα ματς σπάνιας ομορφιάς -για φιλικό προετοιμασίας- εκτιλύχθηκε χθες στην Volkswagen arena, το οποίο είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε -ευτυχώς- και τηλεοπτικά, ώστε να εξάγουμε τα πρώτα μας συμπεράσματα για το «χτίσιμο» της Βασίλισσας.

Όπως ήταν αναμενόμενο το πλάνο του Δέδα, το οποίο στήριξε απολύτως η διοίκηση, φέρνοντας στον τεχνικό σχεδόν όλους τους παίκτες που ζήτησε, ήδη αποδίδει καρπούς. Το γενικό συμπέρασμα είναι πως η ΑΕΚ έχει εξαιρετικά μεγάλο επιθετικό πλουραλισμό, είναι ομάδα προπονητή, όμως ακόμα υστερεί σε κάποια αμυντικά ζητήματα.

Περιφέρεια «φωτιά»

Η πλειοψηφία των πόντων της ΑΕΚ έρχονται από την περιφερεία καθώς τα συστήματα του Δέδα (παρόμοια με αυτά που εφάρμοζε στο Ισραήλ με την Χολόν), έδειξαν χθες να αποδίδουν και έτσι η ομάδα μπόρεσε να δημιουργήσει καταστάσεις 1 με 1 όπου διαθέτει άρτιότατους παίκτες με έφεση σε τέτοια plays.

Αν σε αυτό συνυπολογίσουμε και την προσθήκη των Χάρις και Παππά όπου διακρίνονται για τις επιθετικές τουε αρετές σε τέτοιες καταστάσεις τότε θα μιλάμε για πραγματικά μια περιφέρεια «φωτία».

Επιπροσθέτως να σημειωθεί πως το «δολοφονικό» σουτ του Γέλοβατς είναι ένα σημαντικό όπλο το οποίο στερήθηκε η ομάδα τα προηγούμενα χρόνια. Η δυνατότητα να ανεβάζεις το 5άρι σου στο τρίποντο αυτομάτως δημιουργεί χώρο στα guard να κινηθούν και να βρουν τις κατάλληλες ευκαιρίες για το μπάσιμο.

Χαρακτηριστική είναι και η παρακάτω φάση:

Εδώ θα πρέπει να κάνουμε ειδική αναφορά και στον «εγκέφαλο» της νέας ΑΕΚ, τον Κίνο Κολόμ, ο οποίος καθοδηγεί στον «άσο» με μαεστρία την ομάδα. Ο Ισπανός είναι η ήρεμη δύναμη του ρόστερ, διατηρεί τον ελεγχο των φάσεων και «διαβάζει» τις τοποθετήσεις των συμπαικτών του στο παρκέ.

«Ερωτηματικό» η ράκετα

Η μόνη σπαζοκεφαλία του νέου ρόστερ βρίσκεται στις θέσεις των ψηλών. Τα σχήματα με τον Γέλοβατς που είναι Mobile 5άρι φαίνεται πως θα αποτελέσουν την βασική επιλογή του Δέδα, ενώ ο Γιώργος Μπόγρης θα έρχεται από τον πάγκο να δίνει τις απαραίτητες ανάσες στον Σέρβο.

Οι δύο παίκτες αναγκάζουν βέβαια τον τεχνικό της Ένωσης να σχεδιάζει διαφορετικά plays για τον καθένα και μένει να δούμε κατά πόσο μπορεί να βρει τον απαραίτητο πλουραλισμό και μέσα στο «ζωγραφιστό» η Βασίλισσα.

Το σίγουρο είναι πως ο σχεδιασμός του ρόστερ έδωσε βάση στην υπεροπλία της περιφέρειας και όχι της ρακέτας, ενώ το θέμα μπορεί να γίνει και αριθμητικό σε περίπτωση κάποιου τραυματισμού καθώς οι δύο εναλλακτικές είναι ο Μαυροειδής για το «5» και ο Φιλιππάκος για το «4».

Διαβάστε επίσης:

Κλικ για σχολιασμό

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Instagram

Facebook

Περισσότερα από Αρθρογραφία