Βρείτε μας!

Basket League

Εκλογές ΕΟΚ: Νέος πρόεδρος ο Λιόλιος, δεύτερος ο Φασούλας

Ο Βαγγέλης Λιόλιος είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΟΚ. Δεύτερος σε ψήφους ο Παναγιώτης Φασούλας, εκτός ΔΣ με ποσοστό κάτω του 25% ο Άγγελος Παπανικολάου.

335 ψήφους για τον Βαγγέλη Λιόλιο (54,8%), με τον Παναγιώτη Φασούλα να έχει 180 (30,2%) και τον 40χρονο Παπανικολάου 90 (14,7%). Αυτό σημαίνει πως στο νέο ΔΣ θα έχει αυτοδυναμία, με 14 μέλη της δικής του παράταξης και δεν θα μπορεί να απειληθεί ούτε με… συνασπισμούς.

Το 17μελές ΔΣ θα συσταθεί σε σώμα τις επόμενες ημέρες, αλλά σε κάθε περίπτωση ο πρόεδρος είναι γνωστός από τώρα.

Στις εκλογές συμμετείχαν 611 από τα 628 σωματεία που είχαν δικαίωμα ψήφου, αριθμός ρεκόρ από το 2008, ενώ και το ποσοστό 97% είναι μάλλον πρωτοφανές για τα χρονικά των αρχαιρεσιών.

Κάπως έτσι ολοκληρώνεται η εποχή Γιώργου Βασιλακόπουλου, ο οποίος μετά από αρκετές δεκαετίες παρουσίας στην ομοσπονδία, ως πρόεδρος ή από άλλες θέσεις, αποχωρεί καθώς δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές λόγω του ορίου ηλικίας (είναι 83 ετών).

Ο Βαγγέλης Λιόλιος θα είναι και ο εκπρόσωπος του ΔΣ της ΕΟΚ στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, καθώς έλαβε 302 ψήφους, με τον Ευθύμη Ρεντζιά αναπληρωματικό (έλαβε 173).

Σε ό,τι αφορά στα μέλη του ΔΣ, θριάμβευσε ο Δήμος Ντικούδης με 317 ψήφους, ενώ ακολούθησαν ο Βασίλης Ντάκουρης, η Άννυ Κωνσταντινίδου και ο Ευθύμης Ρεντζιάς. Εκλέχθηκε και ο Φάνης Χριστοδούλου.

Οι εκλεγμένοι στο ΔΣ & οι ψήφοι που έλαβαν:

Δήμος Ντικούδης (Λιόλιος) – 337 ψήφοι

Βασίλης Ντάκουρης (Λιόλιος) – 302 ψήφοι

Άννυ Κωνσταντινίδου (Λιόλιος) – 281 ψήφοι

Ευθύμης Ρεντζιάς (Φασούλας) – 263 ψήφοι

Κωνσταντίνος Ασημακόπουλος (Λιόλιος) – 260 ψήφοι

Γιάννης Ηλιόπουλος (Λιόλιος) – 239 ψήφοι

Κωνσταντίνος Μαρλαφέκας (Λιόλιος) – 222 ψήφοι

Νίκος Ζεϊμπέκης (Λιόλιος) – 221 ψήφοι

Χρήστος Βασιλειάδης (Λιόλιος) – 215 ψήφοι

Φάνης Χριστοδούλου (Φασούλας) – 215 ψήφοι

Τρύφωνας Δίτσιος (Λιόλιος) – 211 ψήφοι

Λάμπρος Τάκης (Λιόλιος) – 209 ψήφοι

Τάσος Δελημπαλταδάκης (Ανεξάρτητος) – 198 ψήφοι

Νίκος Νικολόπουλος (Λιόλιος) – 197 ψήφοι

Δημήτρης Ευαγγέλου (Λιόλιος) – 191 ψήφοι

Γιάννης Πεταλωτής (Λιόλιος) – 178 ψήφοι

*Ο Παναγιώτης Φασούλας αναμένεται να πάρει τη θέση του 17ου σε ψήφους στο ΔΣ, ως πρόεδρος της «παράταξης» που συγκέντρωσε άνω του 25% σε ψήφους.

Τα συγχαρητήρια του ΕΣΑΚΕ και του προέδρου Ευάγγελου Γαλατσόπουλου

»Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρος του κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος συγχαίρουν και εύχονται καλή επιτυχία στο έργο τους στον νέο πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης κ. Ευάγγελο Λιόλιο και στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΚ που αναδείχθηκαν από τις σημερινές (12/9) εκλογές.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρος του κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος ευχαριστούν για την πολύτιμη προσφορά τους στο ελληνικό μπάσκετ και για την συνεργασία τον απερχόμενο πρόεδρο της ΕΟΚ κ. Γιώργο Βασιλακόπουλο και τα μέλη του προηγούμενου Δ.Σ.

Το ελληνικό μπάσκετ γυρίζει σελίδα και ευχόμαστε να έχουμε μια ειλικρινή και εποικοδομητική για το μέλλον του αθλήματος στην χώρα μας, συνεργασία με τον νέο πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και τα νεοεκλεγέντα μέλη του Δ.Σ.»

Κλικ για σχολιασμό

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Instagram

Facebook

Περισσότερα από Basket League