Βρείτε μας!

ΑΕΚ

Εδώ θα γίνει το Final 8 του BCL! (photos)

Η «Pais Arena» της Χάποελ Ιερουσαλήμ, που αναμένεται να φιλοξενήσει το Final-8 του BCL είναι ένα τεράστιο, μεγαλοπρεπές, χλιδάτο και πανάκριβο κλειστό στάδιο με πολλές χρήσεις.

Σε ένα γήπεδο, που κόστισε 102,3 εκατ. ευρώ αναμένεται να φιλοξενηθεί το Final-8 του BCL! Η FIBA δείχνει να έδωσε το χρίσμα της στην Χάποελ Ιερουσαλήμ να φιλοξενήσει το Final-8 της διοργάνωσης, που έχει οριστεί να γίνει από τις 30 Σεπτεμβρίου ως τις 4 Οκτωβρίου.

Οι Ισραηλινοί θα κάνουν φυσικά την διοργάνωση στο υπερσύγχρονο, μεγαλοπρεπές, χλιδάτο και πανάκριβο σπίτι την «Pais Arena».

Πρόκειται για ένα πολύ γήπεδο, που ολοκληρώθηκε το 2014. Όσο για την… ταμπακιέρα το κόστος της «Pais Arena» έσπασε τα κοντέρ. Αρχικά το κόστος είχε προβλεφθεί να φτάσει στα 61,3 εκατ. ευρώ.

Τελικά ο… λογαριασμός ήταν πολύ πιο τσουχτερός. Σχεδόν διπλός ήταν, καθώς το έργο κόστισε τελικά 102,3 εκατ. ευρώ!

Το κλειστό στάδιο, που μπορεί να φιλοξενήσει 11.000 θεατές, καλύπτει μια έκταση 47.000 τετραγωνικών μέτρων. Εχει έξι επίπεδα και φιλοξενεί πολλά μαγαζιά, διάφορα γήπεδα (όπως τένις), παγοδρόμιο, αλλά και μια πισίνα Ολυμπιακών διαστάσεων.

Πάνω από παρκέ και τις εξέδρες του κλειστού σταδίου υπάρχει ένας μεγαλοπρεπής ηλεκτρονικός πίνακας – Cube, που φτάνει τα 200 τ.μ. και θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους που υπάρχουν στα ευρωπαϊκά κλειστά.

Η αρένα φιλοξενεί φυσικά μεγάλες διοργανώσεις, αλλά και άλλα events όπως συναυλίες, εκθέσεις, φεστιβάλ, συνέδρια.

Το γήπεδο διαχειρίζεται η εταιρία «Ariel». Αρχικά το στάδιο ονομαζόταν «Jerusalem Arena», αλλά μετά ονομάστηκε «Pais Arena Jerusalem».

Η κατασκευή του σταδίου πάρθηκε το 2004 μετά από απόφαση του τότε Δημάρχου του της Ιερουσαλήμ Εχούντ Ολμέρτ, ο οποίος μάλιστα είχε πει ότι το έργο θα τελειώσει μέσα σε έναν χρόνο! Το 2005 μπήκε ο πρώτος λίθος στα θεμέλια, αλλά η κατασκευή καθυστέρησε να ξεκινήσει. Βλέπετε και στο Ισραήλ βασιλεύει η γραφειοκρατία.

Το έργο έμεινε «παγωμένο» και το ξεπάγωσαν το 2009. Τελικά ολοκληρώθηκε το 2014 και άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του στις 11/9/2014.

Facebook

Περισσότερα από ΑΕΚ