Βρείτε μας!

Αρθρογραφία

Editorial: Λαρετζάκης “ώρα” μηδέν (Poll)

Πολλά έχουν γραφτεί τα τελευταία καλοκαίρια για τον Γιαννούλη Λαρετζάκη, λίγα όμως αληθεύουν. Η μόνη αλήθεια που μπορούμε να διακρίνουμε είναι πως ο διεθνής γκαρντ της ΑΕΚ οδεύει στον τελευταίο χρόνο του 4ετούς συμβολαίου του με την ομάδα και πλέον θα κληθεί να λάβει σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον του.

Η ΑΕΚ το 2016 διάβασε καλά τον “Λάρυ” και φρόντισε εκτός από το να τον αποκτήσει, να τον “δέσει” με 4ετές συμβόλαιο και buy out για Ευρωλίγκα ! Ασφαλώς καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως κάποιος έκανε σωστά την δουλειά του και ο νεαρός άσος έγινε μόνιμος κάτοικος του ΟΑΚΑ.

Πέρσυ το καλοκαίρι ξεκίνησαν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας ορισμένα σενάρια περί ενδιαφέροντος του Παναθηναϊκού για τον Λαρετζάκη, γρήγορα όμως έσβησαν καθώς οι “πράσινοι” έδωσαν ψήφο εμποιστοσύνης στο Νίκο Παππά. Μαζί με αυτά τα σενάρια, ήρθε να προστεθεί και η περυσινή δήλωση του ίδιου του παίκτη περί…Ευρωλίγκας, την οποία όπως είναι φυσιολογικό, “μάζεψε” λίαν συντόμως.

Η ΑΕΚ, προεξάρχοντος του Μάκη Αγγελόπουλου έχει αποδείξει πως επενδύει στο μέλλον. Η άφηξη του Παπαθεοδώρου συνόδευτηκε με ένα πλάνο ελληνοποίησης το οποίο έχει ως αιχμή του δόρατος νέα ταλαντούχα παιδιά τα οποία θα έχουν ισχυρό κίνητρο. Στον αθλητισμό είναι σύνηθες η υπέρβαση να απαιτεί πολλές φορές αυταπάρνηση.

Το κρίσιμο ερώτημα που καλείται η διοίκηση να απαντήσει είναι το κατά πόσο μπορεί ο “Λάρυ” να αποτελέσει μέρος αυτού του μακρόπνοου πλάνου που έχει ξεκινήσει να υλοποιείται με τις εισηγήσεις του νέου τεχνικού της Βασίλισσα.

Οι μέχρι ώρας επιλογές της ομάδας δείχνουν πως το μέλλον μόνο ευοίωνο δεν είναι για τον Έλληνα γκαρντ, ο οποίος ήδη μετρά στην θέση του τον Τολιόπουλο ως ανταγωνιστή, ενώ φαίνεται πως και ο Μιχάλης Λούτζης (θέσεις “1” και “2”) είναι “προ των πυλών”. Στην εξίσωση αυτή πρέπει να μπει και ο Γιάννης Αγραβάνης ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετική χρονιά με το Περιστέρι και πλέον θεωρείται δεδομένο πως πρέπει να πάρει την ευκαιρία του.

Ασφαλώς οι παραπάνω επιλογές αποτελούν επένδυση δίνοντας βάθος στο ρόστερ. Βασική επιλογή σε περίπτωση αποχώρησης του Λαρετζάκη θα είναι είτε κάποιος ξένος combo guard, είτε ο Λευτέρης Μποχωρίδης (το όνομά του έχει παίξει γερά για την ΑΕΚ).

Σαφώς ο “Λάρυ” έχει μια καριέρα λαμπρή μπροστά του και ό,τι έχει κερδίσει το έχει πετυχεί μέσα από σκληρή δουλειά. Παρόλαυτά το πάτημα για να γίνει περιζήτητος καθώς και την “πόρτα” της Εθνικής, τα κέρδισε μέσω της ΑΕΚ. Γι’αυτό και μόνο το λόγο πρέπει να ξεκαθαρίσει την κατάσταση και ο ίδιος σε συνεργάσια με την διοίκηση.

Οι αποφάσεις που μπορεί να λάβει είναι δύο κατά την γνώμη μας. Ανανεώνει και γίνεται ηγέτης, είτε φεύγει “κύριος” έχοντας δώσει ένα σημαντικό ποσό στην ομάδα.

Υ.Γ. Υπομονή, γιατί πιθανότατα το Παγκόσμιο θα σηματοδοτήσει τις οριστικές εξελίξεις.

Υ.Γ.1: Ελληνική ομάδα για τον “Λάρυ” με δυνατότητα να πληρώσει την ρήτρα δεν υπάρχει. Ο Παναθηναϊκός στα γκαρντ είναι πλήρης ενώ ο ΟΣΦΠ δεν έχει…”μαντήλι” να κλάψει…Όποια λεφτά έρθουν, μόνο απ’έξω θα έρθουν…

 

Instagram

Facebook

BLOGGERS

Περισσότερα από Αρθρογραφία