Βρείτε μας!

ΑΕΚ

Editorial: ΕΟΚ το «μεγαλείο» σου!

Δυστυχώς το Ελληνικό μπάσκετ έχει χάσει καιρό τώρα την αίγλη που απολάμβανε τα παλιότερα χρόνια. Οι εποχές που οι Ελληνικές ομάδες μεσουρανούσαν στα ευρωπαϊκά Κύπελλα περάσανε και για να πούμε την αλήθεια, φως στο τούνελ δεν φαίνεται.

Η μοναδική ομάδα που μέχρι ώρας αντιστεκόταν και προσπαθούσε κάθε χρόνο με συνέπεια μετά το 2017 ήταν η ΑΕΚ η οποία φέτος έχασε και αυτή το δρόμο της.

Το πρόβλημα στο Ελληνικό μπάσκετ είναι δομικό και ξεκινάει από την κεντρική του οργάνωση, δηλαδή την ΕΟΚ.

Η απαρχαιωμένη και αποτυχημένη διοίκηση του (κάποτε καλού παράγοντα), Βασιλακόπουλου, έχει αγγιστρωθεί στις καρέκλες και δεν λέει να μας αφήσει να προχωρήσουμε μπας και δούμε «άσπρη μέρα». Με πρακτικές που σχεδον θα χαρακτηρίζαμε εχθρικές, απέναντι σε κάθε αγνή και τίμια προσπάθεια που συμβαίνει στο χώρου του μπάσκετ, η διοίκηση αυτή στέκεται εμπόδιο με κάθε τρόπο.

Και για να μην λέμε και πράγματα χωρίς αποδείξεις εάν δεν αποτελεί αποτυχία η διάλυση τόσων ομάδων από περσυ (Χολαργός, Ήφαιστος, Κολοσσός -που πήρε το ΑΦΜ του Χολαργού), συν το γεγονός πως αν η ΑΕΚ δεν είχε κινητοποιήσει την ΕΡΤ για κεντρική διαχείρηση τηλεοπτικών φέτος θα βλέπαμε την Basket League με 8 ομάδες, τότε οκ λάθος ο χαρακτηρισμός μας.

Και τώρα που φαίνεται πως οδεύει επιτέλους στη δύση της αυτή η διοίκηση, προσπαθεί να κλείσει τους ανοιχτούς λογαριασμούς της με κάθε τρόπο.

Είναι γνωστό πως η ΑΕΚ έχει πολεμηθεί όσο καμία άλλη ομάδα από την ίδια της την χώρα. Η ομάδα που έφερε το Μπάσκετ στο σπίτι κάθε Έλληνα (και δεν υπάρχει κανείς που θα αμφισβητήσει αυτό), γίνεται «μάρτυρας» στον βωμό της δήθεν εξυγίανσης του αθλήματος.

Η σχεδόν «τραμπούκικη» συμπεριφορά της Ομοσπονδίας όταν δημιουργήθηκε το BCL και ο εξαναγκασμός συμμετοχής της ΑΕΚ σε αυτό με όρους δικτατορίας, μας έδωσαν μια καλή γεύση για το τι θα ακολουθούσε.

Η περσινή αντίθεση της ΑΕΚ στην ανάδειξη Πρωταθλητή με ψηφοφορία ήταν μάλλον το σημείο που για την ΕΟΚ «ξεχείλησε το ποτήρι». Ενώ σε όλη την Ευρώπη τελείωσαν κανονικά τα πρωταθλήματα, στην Ελλάδα θελήσαμε να προάγουμε την… δημοκρατία και να στέψουμε πρωταθλητή μέσα σε γραφεία.

Έτσι λοιπόν, φέτος έπρεπε να δείξουμε στους αντιρρησίες πόσο λάθος έκαναν που ήθελαν να τελειώσει ισότιμα και με κάθε σεβασμό στα υγειονομικά πρωτόκολλα το Πρωτάθλημα. Πέρσυ με 100 κρούσματα δεν μπορούσαν να διεξάγουν αγώνες, ενώ φέτος με χιλιάδες κρούσματα μπορούν.

Ο μοχλός για να επιτύχει τους σκοπούς της λοιπόν η «αγαπημένη» μας Ομοσπονδία (εφόσον δεν μπορούσε πλέον να μας εκμβιάσει μέσω αποκλεισμού από κάποια διοργάνωση), ήταν η διαιτησία. Τα αίσχη που ακολούθησαν ήταν γνωστά και χιλιοειπωμένα.

Υ.Γ. Εσχάτως, πληθαίνουν οι φωνές που θέλουν και την ομάδα του Λιμανιού να πλησιάζει στην επιστροφή της στα «σαλόνια» της Basket League.

Μετά την «επανάστασή» της για το καλό του αθλήματος φαίνεται πως συνετήστηκε και πήρε το «μάθημά» της. Τώρα αν αυτή η επιστροφή συμπίπτει χρονικά με την επικείμενη έλευση του Λιόλιου στα «πράγματα» αυτό κανείς δεν μπορεί να το συσχετίσει…Τι, μήπως όχι;

 

 

Μάθε τα πάντα για την Βασίλισσα!

Κάνε like στη σελίδα του Queen68 στο Facebook

Ακολούθησε το Queen68 στο Twitter

Ακολούθησε το Queen68 στο Instagram

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Queen68 στο Youtube

 

Instagram

Facebook

Περισσότερα από ΑΕΚ