Βρείτε μας!

ΑΕΚ

Editorial: Ένας «ηρωϊκός» Μήτσος δεν φέρνει την άνοιξη…

Το Τμήμα Μπάσκετ της ΑΕΚ μπήκε σε διαδικασία ριζικών αλλαγών. Αυτό κατέστη σαφές από ένα πλήθος κινήσεων τόσο σε αγωνιστικό και οργανωτικό τομέα. Ωστόσο τα προβλήματα της προηγούμενης σεζόν είναι ακόμα εδώ και αυτό γίνεται σαφές από την κίνηση της πλειοψηφίας των Ελλήνων παικτών να γυρίσουν την «πλάτη» στο Σύλλογο και να πάνε σε ανταγωνιστικά σωματεία.

Αν κάτι οφείλουμε να πιστώσουμε στον Ηλία Παπαθεοδώρου και τον Μάκη Αγγελόπουλο την τελευταία διετία, ήταν η δημιουργία ενός αξιόμαχου ελληνικού «στοιχείου» στο ρόστερ της ΑΕΚ, το οποίο περιελάμβανε δύο μεγάλα αγωνιστικά project: τους Ρογκαβόπουλο και Μωραϊτη.

Αν για τον πρώτο είδαμε αρκετά επεισόδεια να εκτιλύσσονται μέχρι να λυθεί τελικώς το συμβόλαιό του (παρά τις αρχικές εξαγγελείες περί δικαστηρίων), για το δεύτερο το θέμα φαίνεται πως περνάει στο «ντούκου» από την ΚΑΕ.

Με το σκεπτικό πως ειδικά ο Δημήτρης Μωραϊτης ήταν το πιο πολυδιαφημισμένο Project της διοίκησης από το μακρινό 2015, σίγουρα τέτοιο άδοξο τέλος δεν θα το περίμενε ούτε ο πιο κυνικός οπαδός.

Σίγουρα ο νεαρός άσος δεν έβγαλε μάτια στην παρουσία του με τον Δικέφαλο. Σίγουρα δεν θα γινόταν ο παίκτης ορόσημο στην Ιστορία του Συλλόγου όπως ο Νίκος Ζήσης. Όμως τέτοια απαξίωση δεν την περιμέναμε.

Ειδικά σε μια χρονιά που ο Δημήτρης βγήκε μπροστά όταν του ζητήθηκε από τον Παπαθεοδώρου, στηρίζοντας την οργάνωση της ΑΕΚ, κάνοντας από το πουθενά, εμφανίσεις που ήταν ανώτερες των προσδοκιών μας, τότε σίγουρα ο επίλογος τον αδικεί. Πολλοί αναρωτιούνται πόσο καλύτερος θα είναι ο Φλιώνης για παραδείγμα. Εύλογο ερώτημα.

Για το Νίκο Ρογκαβόπουλο τα ερωτήματα θα παραμείνουν άλυτα. Πως θυσιάστηκε για κάποιες χιλιάδες ευρώ ένα τεράστιο ταλέντο με διεθνείς προοπτικές, που αποτέλεσε μέλος της φετινής Εθνικής και θα αποτελεί για τα επόμενα χρόνια επίσης.

Σε μια θέση που άλλοι καλοί Έλληνες παίκτες δεν υπάρχουν, ο Ρογκαβόπουλος ήταν ίσως το πιο «βαρύ» περιουσιακό στοιχείο της ΑΕΚ, αυτός που θα μπορούσες γύρω του όντως να χτίσεις για το μέλλον. Για τα γεγονότα που έσπρωξαν ένα νέο παιδί να κάνει τέτοιο «χουνέρι» στο Σύλλογο που του άνοιξε την πόρτα της Εθνικής και τον έβαλε στον μπασκετικό χάρτι χρειάζονται λεπτομερείς εξηγήσεις.

Γιατί σίγουρα δεν φταίει μόνο ο Ρόγκα. Μάλλον για να το θέσουμε διαφορετικά, σίγουρα φταίει και ο Ρόγκα όμως σε ένα σημαντικά μικρότερο βαθμό από αυτόν που ευθύνεται η ΑΕΚ. Η διοίκηση έχει τα στελέχη και την εμπειρία να διαχειριστεί καταστάσεις, όμως σε αυτή την περίπτωση πιάστηκε «να κοιμάται».

Οι άνθρωποι της ΑΕΚ δεν πίστεψαν ποτέ οτι ο μικρός είχε τα κότσια για τέτοιο «σαματά» και τελικά έμειναν εκτεθημένοι επικοινωνικά και ουσιαστικά.

Τελικά ο μικρός τα πήρε όλα! Έπαιξε Εθνική, πήρε μεταγραφή σε ομάδα που ήθελε εκείνος και στο τέλος ο χαμένη ήταν μόνο η ΑΕΚ…

Πρακτικά η Ένωση «χάρισε» σε άμεσους αντιπάλους της δύο από τα πιο εξελίξιμα ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ, παίρνοντας στην θέση τους ρολίστες «μιας χρήσης»…

Οπότε το να αναλύσουμε και τις υπόλοιπες περιπτώσεις που χάθηκαν αναίτια (πχ Χρυσικόπουλος ή Κατσίβελης) μάλλον δεν έχει αξία…

Όταν κάποια γεγονότα επαναλαμβάνονται συνεχώς παύουν να είναι τυχαία. Το γεγονός πως από τους Έλληνες (αλλά και τους ξένους) παίκτες έμεινε μόνο ο 36χρονος Μήτσος για να προσπαθήσει να σώσει τα αποδυτήρια (χωρίς τον Ζήση και τον Ματσιούλις φέτος),μας λέει πολλά…

Και οι πληροφορίες λένε πως για κάποιους από τους παίκτες μας δεν σηκώθηκε ούτε τηλέφωνο για διερευνητική επαφή.

Τα γεγονότα είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας και για να γίνει όντως μια νέα αρχή πρέπει να φύγουν τα «μάυρα» σύνεφα πάνω από την ομάδα.

Υ.Γ.Το έχουμε ξαναπει. Όλοι είμαστε δίπλα στο Μάκη Αγγελόπουλο αρκεί να ξέρουμε που βαδίζουμε και τι να περιμένουμε. Η πρώτη κίνηση για να διορθώσεις τα πράγματα είναι να δεχτείς πως τα έκανες λάθος…

 

 

Κλικ για σχολιασμό

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Instagram

Facebook

Περισσότερα από ΑΕΚ