Βρείτε μας!

ΑΕΚ

Editorial: Αυτό δεν είναι η ΑΕΚ που υποσχέθηκες Μάκη

Η ΑΕΚ αγωνίζεται στην διοργάνωση του BCL από καταβολής της έχοντας σημειώσει τεράστιες επιτυχίες και έχοντας σχεδόν όλες τις χρονιές πρωταγωνιστικό ρόλό, με αποτέλεσμα η φετινή εικόνα της να προξενεί θλίψη, αλλά όχι έκπληξη.

Εντός των τειχών της ομάδας υπάρχουν «μάυρα σύννεφα». Λίγο οι συνεχείς ευρωπαϊκές ήττες, λίγο οι τραυματισμοί σημαντικών παικτών που χάνουν κατά καιρούς κομβικά ματς και εσχάτως τα ban που δεν λένε να εγκαταλείψουν την καθημερινότητά μας και σφίγγουν την θηλιά στο λαιμό της Βασίλισσας. Είναι εμφανές πως η σεζόν που διανύουμε είναι η πιο δύσκολη επί προεδρίας Αγγελόπουλου.

Εξαρχής γνωρίζαμε πως οι εποχές των «παχιών αγελάδων» πέρασαν για τον Σύλλογο ο οποίος έπρεπε να εξορθολογήσει τα οικονομικά του, χωρίς αυτό να συνεπάγεται πως βδομάδα παρά βδομάδα θα μας παρουσιάζει την θλιβερή εικόνα που αντικρίσαμε με αντίπαλο ξανά μια επαρχιακή ομάδα του BCL.

Για να στήσεις ένα ρόστερ που θα κάνει ορισμένα πράγματα σωστά στο παρκέ δεν απαιτoύνται υπέρογκα ποσά, αλλά στοχευμένες και μελετημένες επιλογές. Κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ το καλοκαίρι για την ΑΕΚ και θα το επαναλαμβάνουμε σε κάθε ευκαιρία. Κακά τα ψέματα στο παρκέ φαίνονται τα πάντα και η εικόνα που δίνει το αγωνιστικό τμήμα δείχνει πως αποτελεί ένα ανομοιογενές και αδούλευτο σύνολο. Αυτό είναι φάουλ προπονητή και πρέπει να προβληματίσει την διοίκηση. (Ο Αγγέλου άραγε δεν μας έκανε;).

Το συμπέρασμα είναι πως με την εικόνα που παρουσιάζει η ΑΕΚ στην Ευρώπη, εκτός από το γεγονός οτι χρειάζεται πλέον ένα θαύμα για να προκριθεί από έναν όμιλο που έχει μόνο μπασκετικές «επαρχίες», ίσως να είναι καλύτερα να τελειώσει εδώ το «ταξίδι» για να μην ταλαιπωρηθουν άλλο τα μάτια μας βλέποντας τα «χωριά» να μας κάνουν πλάκα. Άλλωστε φέτος δεν δείχνουμε ικανοί να κρατήσουμε δύο «καρπούζια» στην ίδια μασχάλη.

Διαγωνισμός: Κερδίστε ένα μοναδικό τάβλι σκαλισμένο με τον δικέφαλο αετό (photos)

Δύο λόγια για τα εξωαγωνιστικά. Ο οικονομικός γολγοθάς που είχε εξαρχής να ανέβει ο Σύλλογος ήταν τεράστιος και το νοικοκύρεμα ήταν απαραίτητο. Μετά από μια χρονιά με τεράστια (και αχρείαστα ανοίγματα), ο Μάκης Αγγελόπουλος αποφάσισε να βγει μπροστά και να μιλήσει στο κόσμο με ειλικρίνεια για την κατάσταση, όμως παράλληλα έκανε και μια στοχοθεσία για το αγωνιστικό τμήμα.

Υποσχέθηκε ανταγωνιστική ομάδα και υπερθέαμα, όμως κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στον ορίζοντα. Πίστη και αφοσίωση στον άνθρωπο που αναγέννησε το Σύλλογο, όμως κάποια πράγματα είναι αδιαπραγμάτευτα και σίγουρα η εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα δεν ταιριάζει στο όραμα του Προέδρου, όπως αυτός το προσδιόρισε στην καλοκαιρινή του συνέντευξη.

Χρόνος για αλλαγή πορείας υπάρχει όμως πλέον πρέπει να μιλήσουν οι πράξεις.

1 σχόλιο

1 σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Instagram

Facebook

BLOGGERS

Περισσότερα από ΑΕΚ