Βρείτε μας!

Αφιερώματα

BCL 2022-23: Πλήρης οδηγός για την κλήρωση της Πέμπτης (video)

Μία ημέρα απέμεινε για την κλήρωση της έβδομης σεζόν του Basketball Champions League, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Ιουλίου στο «Patrick Baumann House», στη Γενεύη.

Η διαδικασία θα ξεκινήσει με την κλήρωση των προκριματικών γύρων και αμέσως μετά, θα συνεχιστεί με τα γκρουπ της κύριας φάσης.

Πρώην νικήτριες ομάδες και οι αρχηγοί τους θα βρεθούν στο χώρο και θα συνεισφέρουν της κλήρωσης, η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά από την ιστοσελίδα του BCL, όπως επίσης και από το επίσημο κανάλι στο YouTube, στις 12:00 (ώρα Ελλάδος).

Η διαδικασία

Η σεζόν 2022-23 θα πραγματοποιηθεί με 32 ομάδες. Οι 28 έχουν ήδη προκριθεί απευθείας στην regular season (φάση ομίλων), ενώ οι τελευταίες 4 ομάδες θα προκύψουν μέσα από τέσσερις γύρους προκριματικών.

Και για τους προκριματικούς γύρους, αλλά και για την κανονική περίοδο, οι ομάδες έχουν τοποθετηθεί στα ανάλογα γκρουπ δυναμικότητας, στα οποία μετράει και η απόδοση κάθε ομάδας στο BCL τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και ο εθνικός συντελεστής.

Η σεζόν θα ξεκινήσει στις 21 Σεπτεμβρίου με τους προκριματικούς γύρους.

Προκριματικοί Γύροι

24 ομάδες θα συμμετέχουν σε 4 προκριματικούς γύρους με βάση την δυναμικότητά τους. Οι ομάδες αυτές έχουν ήδη χωριστεί σε 6 μίνι γκρουπ δυναμικότητας.

Στην συγκεκριμένη φάση, δεν υπάρχει εθνικός περιορισμός. Άρα, υπάρχει περίπτωση να δούμε έναν… εμφύλιο ανάμεσα σε ομάδες που προέρχονται από την ίδια χώρα.

Οι ομάδες των δύο πρώτων γκρουπ δυναμικότητας προκρίνονται αυτομάτως στην ημιτελική φάση των προκριματικών.

Οι ομάδες του 6ου γκρουπ δυναμικότητας θα αντιμετωπίσουν ομάδες του 3ου γκρουπ. Αντιστοίχως, οι ομάδες του 5ου γκρουπ δυναμικότητας θα αντιμετωπίσουν ομάδες του 4ου.

Οι νικητές των αγώνων αυτών θα προκριθούν στα ημιτελικά, όπου εκεί θα συναντήσουν τις ομάδες του 1ου και 2ου γκρουπ δυναμικότητας.

Οι οκτώ νικήτριες ομάδες που θα προκύψουν από την παραπάνω διαδικασία, θα διασταυρωθούν ώστε να προκύψουν οι τέσσερις ομάδες που θα συμμετέχουν στην κανονική διάρκεια, συναντώντας τις 28 που βρίσκονται ήδη εκεί.

Κανονική διάρκεια

28 ομάδες έχουν ήδη βρεθεί στην κανονική διάρκεια και περιμένουν την κλήρωση της Πέμπτης για να μάθουν τους εφετινούς αντιπάλους τους. Θα τις ακολουθήσουν ακόμη 4 ομάδες που θα προκύψουν από τα προκριματικά. Η κανονική διάρκεια θα εκκινήσει στις 4 Οκτωβρίου.

Οι 28 ομάδες μαζί με τις 4 που θα προκύψουν, σύνολο 32, έχουν ήδη χωριστεί σε 4 γκρουπ δυναμικότητας των οκτώ ομάδων. Οι δυναμικότητες έχουν υπολογιστεί με βάση την απόδοση κάθε ομάδας στο BCL τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και τον εθνικό συντελεστή.

Μετά από επικοινωνία του BCL με την γαλλική λίγκα, η Ορτέζ δεν θα συμμετάσχει στην εφετινή διοργάνωση επειδή δεν έλαβε πιστοποιητικό.

Την θέση της στην κανονική διάρκεια πήρε η Στρασμπούργκ, και την θέση της γαλλικής ομάδας στα προκριματικά πήρε η ΤΦΤ Σκοπίων.

Play-In και γύρος των 16

Δεν θα υπάρξει κλήρωση για τα Play-In και τον γύρο των 16. Τα ζευγαρώματα του ενδιάμεσου γύρου θα οριστούν μεταξύ των «γειτονικών» ομίλων και οι νικητές των ζευγαριών θα προκριθούν στον γύρο των 16 καλύτερων.

Παράδειγμα: Ο 2ος του πρώτου ομίλου θα αντιμετωπίσει τον 3ο του δεύτερου ομίλου και ο 3ος του πρώτου ομίλου θα αντιμετωπίσει τον 2ο του δευτέρου ομίλου.

Περιορισμοί

Στη φάση των ομίλων θα υπάρξει εθνικός περιορισμός: δεν θα μπορούν να κληρωθούν μαζί δύο ομάδες από την ίδια χώρα.

Η κλήρωση για την επόμενη σεζόν θα ολοκληρωθεί όταν όλες οι ομάδες κληρωθούν.

Δείτε όλες τις λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του BCL εδώ!

 

Διαβάστε επίσης:

 

Μάθε τα πάντα για την Βασίλισσα!

Κάνε like στη σελίδα του Queen68 στο Facebook

Ακολούθησε το Queen68 στο Twitter

Ακολούθησε το Queen68 στο Instagram

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Queen68 στο Youtube

 

Κλικ για σχολιασμό

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Instagram

Facebook

BLOGGERS

Περισσότερα από Αφιερώματα