Βρείτε μας!

Αρθρογραφία

Αυτό είναι το πλάνο του Σάκοτα για τη συνέχεια

Στη συνέντευξη Τύπου στο ΟΑΚΑ για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, δεν γίναμε σοφότεροι. Επιβεβαιώθηκαν όμως για ακόμη μία φορά τα ζητήματα που πρέπει να λύσει στο μέλλον.

Γράφει ο Γιάννης Σηφάκης

Ο προπονητής της Βασίλισσας τόνισε σε όλους τους τόνους την ανισορροπία που υπάρχει στο ρόστερ, την έλλειψη ενός σουτέρ ο οποίος θα μπορούσε να συνεισφέρει στα ματς με Προμηθέα και Μπάνβιτ και βέβαια, την μηδαμινή αξιοποίηση των νέων.

Ας τα πάρουμε όμως όλα σιγά-σιγά…

Όσον αφορά τις προσθήκες, έγινε αντιληπτό πως η ΑΕΚ θα κινηθεί για έναν γκαρντ πριν τη λήξη του πρώτου γύρου, το οποίο θα έχει ως κύριο χαρακτηριστικό το μακρινό σουτ.

Παράλληλα, η εμπιστοσύνη που υπάρχει στο πρόσωπο του Ελόνου δείχνει να ξεθωριάζει, από την ώρα που ο θηριώδης σέντερ εμφανίζεται ιδιαιτέρως νωθρός το τελευταίο διάστημα. Ενδεχομένως, να έχουμε αλλαγές και στην φροντ-λάιν με έναν αθλητικό ψηλό που θα δίνει λύσεις και στη θέση «4», και στη θέση «5».

Βέβαια, εξαιτίας των αλλαγών που έγιναν στην εξάδα των ξένων το τελευταίο διάστημα με Σι, Χάρις και Άτιτς, η ΑΕΚ έχει το δικαίωμα για μία ακόμη αλλαγή μέχρι τις 20 Ιανουαρίου, όποτε και ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος.

Άρα, είναι λογικό πως το τεχνικό τιμ θα ψάξει να γεμίσει άμεσα το μεγαλύτερο κενό στο ρόστερ, αυτό το κλασικού σουτέρ, και το επόμενο διάστημα θα μπορεί να κρίνει καλύτερα το υπάρχον έμψυχο δυναμικό και να προχωρήσει στις αναγκαίες αντικαταστάσεις.

Ο Ντράγκαν Σάκοτα ερωτηθείς σχετικά με την αξιοποίηση των νεαρών, επεσήμανε την φροντίδα και μέριμνα του οργανισμού της ΑΕΚ για τα δικά της «παιδιά» και την ανάγκη για ανάπτυξη και βελτίωση.

Όμως μετέφερε και το κλίμα πίεσης που υπάρχει, από την ώρα που εξέλιξη ταλέντων και πορεία πρωταθλητισμού δεν συνδυάζονται εύκολα. Θα πρέπει να βρεθούν οι σωστές ισορροπίες για να επιτευχθούν και οι δύο στόχοι μαζί.

Μιας που μιλήσαμε για «ισορροπίες» και «στόχους», ένα ακόμη στοιχείο που «αλιεύθηκε» από τα λεγόμενα του Σάλε ήταν ο άσχημος καταρτισμός του ρόστερ, που δίνει λίγο χώρο για ευελιξία και προσαρμοστικότητα στην τακτική.

Είναι ξεκάθαρη η ανάγκη για έναν σουτέρ, όπως επίσης και για ψηλό-πολυεργαλείο, ο οποίος θα κλείνει όλες τις τρύπες στην φροντ-λάιν. Εξάλλου, σε περίπτωση που τραυματιστεί είτε ο Τζέιμς, είτε ο Σάκοτα, δεν υπάρχει άλλος παίκτης να δώσει τις απαραίτητες λύσεις στη θέση «4».

Κάτι αντίστοιχό και στη θέση «2», αφού αναγκάζεται ο Χάρις να «κατέβει» από το αγαπημένο του «3» και να βοηθήσει στο μακρινό σουτ και την κυκλοφορία. Τα κενά είναι γνωστά στον προπονητή και το επόμενο διάστημα θα δούμε τις διορθωτικές κινήσεις που θα γίνουν.

Instagram

Facebook

BLOGGERS

Περισσότερα από Αρθρογραφία