Βρείτε μας!

Basket League

Απόδραση από το… κλουβί

Ο Προμηθέας αποδείχθηκε πολύ σκληρός για να πεθάνει καθώς ξεπέρασε ακόμη και τον τραυματισμό του κορυφαίου του παίκτη (Δημήτρης Αγραβάνης) και πέρασε από το Ιβανώφειο νικώντας τον Ηρακλή με 70-72.

Ο Ηρακλής κινήθηκε στον ρυθμό του Ολιβιέρ Χάνλαν στην πρώτη περίοδο καθώς με 10 πόντους, δύο ασίστ και δύο κλεψίματα ήταν… τα πάντα για την ομάδα του η οποία προηγήθηκε με 9-4 (4’). Ο Προμηθέας βασίστηκε στα επιθετικά ριμπάουντ, στη δυνατότητα δεύτερων επιθέσεων και είχε λύσεις από κοντινή απόσταση. Το δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 23-21.

Αγραβάνης και Έλις ήταν οι ηγέτες των φιλοξενούμενων στη δεύτερη περίοδο, ενώ ο Ηρακλής βασίστηκε στην αποτελεσματικότητα του Θόδωρου Ζάρα από μακρινή απόσταση καθώς είχε 4/5 προσπάθειες και 12 πόντους σ’ αυτό το δεκάλεπτο και ουσιαστικά κράτησε την ομάδα του. Κι αυτό γιατί ο Προμηθέας έκανε απόπειρα να ξεφύγει στο σκορ (32-36) μετά τη συμπλήρωση έξι αγωνιστικών λεπτών και θα το είχε καταφέρει αν δεν είχε εμμονή στο μακρινό σουτ (5/17 στο πρώτο ημίχρονο). Το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 39-40.

Ο Προμηθέας χρειάστηκε περίπου τρία λεπτά για να βρει τους πρώτους πόντους του στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά ο Ηρακλής δεν αξιοποίησε αυτή την ευκαιρία (44-40). Η συνέχεια ανήκε στον Δημήτρη Αγραβάνη ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το πλεονέκτημα που είχε απέναντι στον Καββαδά, ήταν πιο αποτελεσματικός από μακρινή απόσταση και με επιμέρους σκορ 2-14, ο Προμηθέας προηγήθηκε με 46-54, μετά τη συμπλήρωση έξι αγωνιστικών λεπτών. Εκεί λειτούργησε η άμυνα του Ηρακλή, ο δε Προμηθέας δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματικός έξω από τα 6.75 και το δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 51-55.

Ο Προμηθέας διατήρησε αυτή τη μικρή διαφορά μέχρι τα πρώτα τρία λεπτά της τελευταίας περιόδου (58-62), εκεί όμως αποχώρησε τραυματίας ο Αγραβάνης. Η απώλεια του φυσικού ηγέτη του Προμηθέα συνδυάστηκε με το ξέσπασμα του Χάνλαν και ο Ηρακλής με 6-0 σερί προηγήθηκε με 64-62 (36’). Οι πόντοι του Ρόμπινσον έδωσαν ανάσα στον Προμηθέα, αλλά δια χειρός Χάνλαν ο Ηρακλής μπήκε στα τελευταία δύο λεπτά με +2 (70-68) αλλά έχασε (με πέντε φάουλ) τον Χάνλαν.

Ο Προμηθέας αποδείχθηκε πιο σκληρός στο τελευταίο λεπτό. Ένα καλάθι του Κατσίβελη του έδωσε προβάδισμα (70-72), 52’’ πριν το τέλος. Η κακή επιλογή του Οκερέαφορ έκανε ακόμη πιο μειονεκτική τη θέση του ΗρακλήΟι δύο ομάδες μπήκαν ισόπαλες (70-70) στο τελευταίο λεπτό. Ένα καλάθι του Κατσίβελη, μια κακή επιλογή του Οκερέαφορ κι ένα επιθετικό ριμπάουντ του Κασελάκη έδωσε τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να κερδίσουν χρόνο και να αποδράσουν με τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 23-21, 39-40, 51-55, 70-72

Instagram

Facebook

BLOGGERS

Περισσότερα από Basket League