Βρείτε μας!

Αρθρογραφία

Από τα πάντα στο τίποτα και ξανά από την αρχή

Η Μαρία Τσίχλα γράφει για το πως η ΑΕΚ κατάφερε να φτάσει από τα… πάντα της προηγούμενης σεζόν στο τίποτα της φετινής και το γεγονός ότι ο Ηλίας Παπαθεοδώρου με τους υπεύθυνους της ομάδας πρέπει να χτίσουν από την αρχή ένα οικοδόμημα, το οποίο αυτή τη φορά θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα στέρεο. Η απίστευτη διαφήμιση του Ελληνικού μπάσκετ που ακούει στο όνομα Γιάννης Αντετοκούνμπο και η τραγικές καταστάσεις στην Α1 που μειώνουν το επίπεδο.

** Πριν από έναν χρόνο τέτοια περίοδο όλοι μας κάναμε όνειρα. Είχαμε στο μυαλό μας τις μεγάλες στιγμές που έζησε το τμήμα μπάσκετ της ΑΕΚ, τους δύο τίτλους που έκαναν την ομάδα να αφήσει πίσω της τα πέτρινα χρόνια και να επιστρέψει στις διακρίσεις και όλα αυτά μας γέμιζαν αισιοδοξία και έφερναν στο μυαλό μας ακόμα μεγαλύτερες στιγμές και διακρίσεις.

** Δυστυχώς όμως η προσγείωση ήταν απότομη. Για εμένα τα πράγματα άρχισαν να χαλάνε από τη στιγμή που δεν έμειναν στην ομάδα παίκτες που είχαν κάνει τη διαφορά, όμως κανείς δεν μπορεί να ξέρει το τι θα συμβεί από τους πρώτους μήνες για αυτό και άπαντες περιμέναμε τα… τελικά αποτελέσματα.

** Η αλήθεια είναι ότι στα περισσότερα παιχνίδια της η ομάδα έπαιζε εξαιρετική άμυνα και αυτό που γινόταν φανερό ήταν ότι ο Μπάνκι είχε δουλέψει πάρα πολύ με τους παίκτες του σε αυτό το κομμάτι. Άλλωστε, κακά τα ψέμματα αυτό ήταν το δυνατό σημείο της ΑΕΚ τη σεζόν που μας πέρασε.

** Όμως, όσο περνούσαν οι αγώνες και όσο προέκυπταν προβλήματα φαινόταν ότι κάτι δεν λειτουργούσε σωστά. Το τι ήταν αυτό δεν είμαι η κατάλληλη για να το πω, καθώς ακόμα έχουν μείνει αρκετά ερωτήματα αναπάντητα (όπως οι αινιγματικές δημοσιεύσεις αρκετών παικτών στα social media) και εάν κάποιος δεν μιλήσει ανοιχτά για αυτά κανένας μας δεν μπορεί να γνωρίζει τι συμβαίνει και σίγουρα με το να κάνουμε υποθέσεις δεν κερδίζουμε τίποτα.

** Αυτό που κρατάω εγώ από τη σεζόν που πέρασε ήταν το ότι για ακόμα μια φορά έγιναν κακές επιλογές ξένων και γρήγορες αλλαγές που δεν βοήθησαν την ομάδα. Ότι για ακόμα μια φορά οι νεαροί παίκτες δεν πήραν αρκετό χρόνο συμμετοχής, παρά μόνο στο φινάλε. Ακόμα δεν μπορεί να χωρέσει το μυαλό μου το πως η ΑΕΚ έμεινε εκτός τελικών, το πως έγινε τόσο κακή διαχείριση την περίοδο που παιζόταν πραγματικά μια ολόκληρη σεζόν. Και προφανώς κάτι ακόμα που δεν χωράει το μυαλό μου και δεν μπορώ να καταλάβω πότε θα αλλάξει είναι το άδειο γήπεδο.

** Βέβαια, υπήρξαν και κάποια θετικά. Η Ένωση έμεινε εκτός στόχων όμως για ακόμα μια σεζόν κατέκτησε έναν τίτλο και μάλιστα έναν Παγκόσμιο τίτλο. Κράτησε τον Χάντερ, που όπως αποδείχθηκε ήταν ένας παίκτης που έπρεπε όντως να μείνει και η πορεία της ομάδας οφείλεται αρκετά στις εξαιρετικές του εμφανίσεις.

** Πλέον όμως η σελίδα γύρισε. Η ΑΕΚ με προπονητή της τον Ηλία Παπαθεοδώρου ετοιμάζεται για μια νέα σεζόν και οι πρώτες κινήσεις δείχνουν ότι όντως τα περσινά λάθη έγιναν ένα καλό μάθημα σε όλους. Οι επιλογές των Τολιόπουλου και Γκίκα είναι εξαιρετικές, ενώ ήταν αυτονόητο ότι στην ομάδα θα έπρεπε να μείνει ο… δάσκαλος Ματσιούλις. Παράλληλα και η συμφωνία με τον Σαντ-Ρος δείχνει ότι φέτος δεν θα μείνουν ελεύθεροι οι παίκτες που ξεχώρισαν. Βέβαια, όπως έγραψα και πιο πάνω, όλα θα κριθούν στο φινάλε.

** Παράλληλα θα ήθελα να αναφερθώ και σε κάτι που δεν αφορά μόνο την ΑΕΚ. Όλα όσα έγιναν φέτος στο Ελληνικό πρωτάθλημα, η κάκιστες εμπειρίες που είχαν οι ξένοι παίκτες και το γεγονός ότι πλέον ο Ολυμπιακός θα αγωνίζεται στην Α1 πολύ φοβάμαι ότι θα μειώσουν κατακόρυφα το επίπεδο της πρώτης κατηγορίας, το όποιο τόσα χρόνια όλες οι ομάδες πάλευαν να ανεβάσουν.

** Και όλα αυτά την ίδια στιγμή που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εντυπωσιάζει ολόκληρο τον κόσμο και είναι η καλύτερη διαφήμιση για το Ελληνικό μπάσκετ…

ΥΓ: Η αλήθεια είναι ότι ήθελα να αναφερθώ και στο κλειστό των Άνω Λιοσίων αλλά νομίζω ότι ήδη σας κούρασα αρκετά. Έρχεται σύντομα δεύτερο κείμενο που θα αφορά άλλα ζητήματα.

Λίγα λόγια για τη Μαρία

Δέκα από τα τριάντα χρόνια της ζωής της στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ δεν είναι λίγα. Της έγινε καθημερινότητα, εκτός από αγάπη. Πλέον η δημοσιογραφική της στέγη είναι η «Δημοκρατία», όπου προφανώς ασχολείται με το αθλητικό ρεπορτάζ, ενώ προσπαθεί να ανοίξει τα φτερά της και με κάτι δικό της «www.netsport.gr», με όση περισσότερη αντικειμενικότητα μπορεί. Επειδή όμως αυτό της είναι δύσκολο, μπήκε και στην ομάδα του QUEEN68.gr, ώστε να γράφει με την καρδιά της, για την μια και μοναδική Βασίλισσα, την ΑΕΚ.

Instagram

Facebook

BLOGGERS

Περισσότερα από Αρθρογραφία