Βρείτε μας!

ΑΕΚ

Άμυνα λαμπρή την οδηγεί ! (VIDEO)

Πολλά μπορεί να ειπώθηκαν και να γράφτηκαν από πολλούς στην αρχή της χρονιάς, όταν η ΑΕΚ ξεκινούσε με το απογοητευτικό 1-4 στην Basket League.

Η ήττα από το Ρέθυμνο στην Κρήτη αποτέλεσε το σημείο επανεκκίνησης των πλάνων της ΑΕΚ και έκτοτε οι “κιτρινόμαυροι” έχουν φτιάξει ένα εντυπωσιακό ρεκόρ 9-1 (σε Ελλάδα και Ευρώπη),  με κοινή συνισταμένη όλων των επιτυχιών την “ατσάλινη” άμυνά της.

Στην διάρκεια των αγώνων του BCL τον Νοέμβριο, οι παίκτες του Παπαθεοδώρου δεν δέχτηκαν πάνω από 79 πόντους, ενώ σε κανένα από τα τέσσερα παιχνίδια της Basket League η Βασίλισσα δεν δέχτηκε πάνω από 68 πόντους (61 πόντοι παθητικό με Πανιώνιο, 68 με Ηρακλή, 60 με Λαύριο, 68 με Προμηθέα).

Κατά μέσο όρο η ΑΕΚ επιτρέπει στους αντιπάλους της να πετύχουν μόλις 62 πόντους (!), όταν πολλοί από αυτούς σκοράρουν κατά μέσο όρο ακόμα και 25 πόντους παραπάνω! Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η επίδοση της ΑΕΚ κόντρα στην ισχυρή Μπαντίρμα, η οποία σκοράρει σχεδόν 77 πόντους, όμως η Ένωση τους περιόρισε στους 50 πόντους !

Στη χθεσινή αναμέτρηση κόντρα στον Προμηθέα οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου ακολούθησαν με προσήλωση το αμυντικό πλάνο που κατέστρωσε ο τεχνικός μας και περιόρισαν σημαντικά τα ισχυρά επιθετικά όπλα των Πατρινών.

Κεντρικό πρόσωπο στην αμυντική γραμμή της ΑΕΚ αποτελεί ο Μάρκους Σλότερ, ο οποίος το Νοέμβριο αποτέλεσε σημείο αναφοράς στη ρακέτα της ομάδας τόσο με τα κρίσιμα ριμπάουντ που “κατεβάζει” όσο και με την σωστή αντιμετώπιση που έχει στις κρίσιμες φάσεις των αγώνων. Κόντρα στον Προμηθέα ο Σλότερ στα τελευταία λεπτά έλαβε την οδηγία να βγαίνει δυναμικά στο hedge out όταν η μπάλα βρίσκεται στα χέρια των περιφερειακών των Πατρινών. Ο ίδιος εκτέλεσε την οδηγία του Παπαθεοδώρου μέ άριστο τρόπο (όπως θα δείτε και στο video) και κάπως έτσι πανηγύρισε την φάση αυτή !

Instagram

Facebook

BLOGGERS

Περισσότερα από ΑΕΚ