Βρείτε μας!

ΑΕΚ

Αγγελόπουλος: «Πρέπει να προστατέψουμε την ιστορία μας»

Ο Μάκης Αγγελόπουλος μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό και μίλησε για όλους και για όλα, ενώ αναφέρθηκε στις πολλές παραβάσεις των κανονισμών στο ΟΑΚΑ, στην αναμέτρηση με το Περιστέρι.

Στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sport24», μίλησε ο Μάκης Αγγελόπουλος και τοποθετήθηκε για τη διαιτησία στο πρόσφατο ματς του ΟΑΚΑ κόντρα στο Περιστέρι και χαρακτήρισε εξοργιστικά τα «σφυρίγματα» των ρέφερι.

Αναλυτικά:

«Βάζουμε πάντα τα δικά μας τα λάθη. Υπάρχει μια εσωστρέφεια μετά από ήττες. Αυτό που μας εξόργισε μετά το τελευταίο παιχνίδι ήταν πως τα περισσότερα σφυρίγματα ήταν εις βάρος μας. Ήταν εξοργιστική η διαιτησία. Ξεφεύγει από το ανθρώπινο λάθος αυτό. Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε πως ένας διαιτητής θα αποβάλει τον προπονητή μας επειδή διαμαρτυρήθηκε για τον χρόνο. Έγιναν απίστευτα πράγματα. Η αποβολή έπρεπε να αναγραφεί στο φύλλο αγώνα, όμως δεν αναγράφει τίποτα. Υπήρξαν παραβάσεις του κανονισμού.

Όπως έχετε δει επενδύουμε σοβαρά στην ομάδα μας, την ιστορία μας, τη χημεία μας. Εγώ θεωρώ ότι επειδή πρέπει να προστατέψουμε την ιστορία της ομάδας και έχουμε φέρει τις τελευταίες επιτυχίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο τα τελευταία χρόνια. Αφενός επειδή είναι θέμα και για εμάς και πρέπει να σεβαστούμε όσα έχουμε κάνει θα πρέπει να σεβαστεί και το ελληνικό μπάσκετ όσα έχει πετύχει η ΑΕΚ. Έχουμε πληρώσει αρκετά εκατομμύρια για το ελληνικό μπάσκετ.

Καλύτερα ήταν να το κάνουμε αυτό στην αρχή, παρά στο τέλος, για να σώσουμε την κατάσταση. Το ελληνικό μπάσκετ βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι. Έχουμε συζητήσει πολλές φορές σε επίπεδο ΕΣΑΚΕ. Έχουμε πει πως υπάρχει πρόβλημα στη διαιτησία. Εμείς από την αρχή στον ΕΣΑΚΕ είχαμε θέσει το θέμα των αλλαγών στον ΕΣΑΚΕ. Πρόταση της ΑΕΚ ήταν να έρθουν οι παρατηρητές διαιτησίας στον ΕΣΑΚΕ Και να υπάρχει ελεγκτής και ελεγχόμενος στην ίδια πλευρά. Η αλλαγή αυτού που ζήτησε η ΑΕΚ, που θεωρούνταν το πρώτο βήμα για συνθήκες υγιούς ανταγωνισμούς και ισονομίας απαιτεί πρωτοβουλία. Χρειάζεται νόμος για να αλλάξει και αυτό. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γιατί κινούμαστε στα πλαίσια ενός νόμου. Προσπαθούμε να αλλάξει ο νόμος για να υπάρξουν οι αλλαγές που όλες οι ομάδες έχουν συμφωνήσει».

Για το αν το θέμα της διαιτησίας σχετίζεται με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο: «Ο κύριος Βασιλακόπουλος είναι πρόεδρος της ΕΟΚ, άρα και τα σκάγια παίρνουν και αυτόν σαν την αρχή του μπάσκετ. Μπορεί και ο ίδιος να μην έχει απευθείας ανάμειξη με την διαιτησία. Η ΕΟΚ είναι ένας φορέας που χρηματοδοτείται από την πολιτεία, αλλά και τις ομάδες. Διαχειρίζεται τα λεφτά του λαού. Ο άνθρωπος που είναι η αρχή έχει σχέση».

Για το αγωνιστικό κομμάτι της ΑΕΚ: «Στη διαδικασία που μια ομάδα έχει 8-9 νέους παίκτες και νέο προπονητή και νέα φιλοσοφία θέλει χρόνο για να αφομοιωθεί. Είμαστε ακόμα στον πρώτο μήνα, τα πόδια είναι βαριά, ο εγκέφαλος έχει πάρει πολλές πληροφορίες. Απουσιάζει ο ρυθμός ακόμα. Είναι θέμα χρόνο, μέσα από τα συνεχόμενα παιχνίδια θα δημιουργηθούν οι αυτοματισμοί που έχει σχεδιάσει ο προπονητής και μέσα στο επόμενο δίμηνο θα παρουσιάσει η ομάδα αυτό που θέλει. Δεν έχουμε ένα κουμπί που θα το πατήσουμε και θα τρέξει η παραγωγή. Έχουμε νέο προπονητή και πολλούς νέους παίκτες. Θέλουμε χρόνο».

Για το ενδεχόμενο μεταγραφών: «Δεν έχουμε συζητήσει καμία πιθανότητα αλλαγής με τον προπονητή σε αυτό το διάστημα».

Για την ευρωπαϊκή παρουσία: «Κάθε χρόνο, όπως ξέρετε, οι ομάδες χτίζουν τα ρόστερ τους με βάση τις ευρωπαϊκές συμμετοχές. Εμείς χτίζουμε το ρόστερ με βάση την συμμετοχή μας στο BCL. Ο στόχος μας είναι να βρισκόμαστε στο Final-4. Είμαστε η ομάδα με τον μεγαλύτερο μέσο όρο πόντων στη διοργάνωση και 2η στο ranking. Αν μπορέσουμε να δέσουμε τα νέα υλικά με τη φιλοσοφία του προπονητή θα καταφέρουμε να βρεθούμε στο Final-4».

Για την προσέλευση του κόσμου της ΑΕΚ στο γήπεδο: «Ακουμπάτε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε τα τελευταία χρόνια, όσον αφορά την παρουσία του κόσμου μας. Το μπασκετικό κοινό της ΑΕΚ χτίζεται χρόνο με το χρόνο. Όταν ξεκινάει μια νέα προσπάθεια θες τον κόσμο από την αρχή μαζί σου. Προπονητής, παίκτες, κόσμος πρέπει να είναι μαζί στη νέα προσπάθεια. Περιμένουμε και ευελπιστούμε πως ο κόσμος θα συσπειρωθεί και θα έρθει πιο κοντά. Μεγάλο brand θεωρείσαι όταν παίζεις σε μεγάλο γήπεδο με κόσμο. Αντέχουμε. Το οικονομικό έχουμε αποδείξει ότι το αντέχουμε. Το αγωνιστικό μας προβληματίζει περισσότερο. Και οι ίδιοι οι παίκτες όταν αγωνίζονται σε παγωμένο γήπεδο με 500 άτομα δημιουργεί ντεζαβαντάζ. Το εντυπωσιακό είναι πως όταν πάμε στο εξωτερικό τα περισσότερα παιχνίδια είναι σολντ αουτ. Γεμίζουν οι αρένες με αντίπαλο την ΑΕΚ. Αυτό που εισπράττουμε στο εξωτερικό δεν το εισπράττουμε στο εσωτερικό».

Για το γηπεδικό: «Σε ένα γήπεδο μικρότερης χωρητικότητας που θα παρέχουμε και άλλες παροχές διασκέδασης και σε μια τοπική κοινωνία υπάρχουν πολλοί οπαδοί μας, θεωρώ ότι θα είναι το σημείο που θα γυρίσει η κατάσταση και θα έχουμε καλύτερη εικόνα. Βρισκόμαστε σε γραφειοκρατία. Είμαστε στα πρωτόκολλα παράδοσης-παραλαβής από την ΕΤΑΔ και από εκεί προς το ΣΕΦ. Έχουμε κατ’ αρχήν συμφωνία με την Κυβέρνηση. Περιμένουμε να τελειώσουν τα γραφειοκρατικά θέματα για να προχωρήσουμε. Αυτές οι διαδικασίες δεν νομίζω ότι θα πάρουν περισσότερο 10-15 μέρες. Από την μεριά μας έχουμε κάνει ό,τι πρέπει σε επίπεδο μελετών και θα πρέπει να μετατρέψουμε μια Ολυμπιακή Εγκατάσταση σε γήπεδο μπάσκετ. Μόλις τελειώσουν τα γραφειοκρατικά θέματα θα είμαστε έτοιμοι να μπούμε στο γήπεδο».

Instagram

Facebook

BLOGGERS

Περισσότερα από ΑΕΚ