Βρείτε μας!

Συνεντεύξεις

Αγγελόπουλος για όλους και για όλα !

Ο Μάκης Αγγελόπουλος άνοιξε τα…χαρτιά του και μίλησε για όλα τα φλέγοντα ζητήματα που αφορούν την Βασίλισσα, όπως το γηπεδικό, εξέφρασε το…παραπονό του για την χαμηλή αντπαόκριση του κόσμου στα διαρκείας ενώ αποκάλυψε (μεταξύ άλλων) λεπτομέρειες για τις αποχωρήσεις Σάκοτα – Λαρετζάκη καθώς και για την πρόσληψη του Παπαθεοδώρου.

Λόγω της ολιγοήμερης απουσίας μας από τον αέρα της ενημέρωσης, αναδημοσιεύουμε σήμερα την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη του προέδρου της ΑΕΚ στο sdna.gr και τον Βασίλη Βέργη.

Αναλυτικά:

Για το γήπεδο: «Σε ότι αφορά εμάς, ήμασταν έτοιμοι να μπούμε από τον Οκτώβριο στο γήπεδο. Υπήρξε μία τροπολογία για να στηρίξει την ΑΕΚ και μία υπουργική απόφαση, δύο μέρες πριν τις εκλογές. Έχουμε αλλαγές στη διοίκηση του ΣΕΦ και του ΟΑΚΑ, υπάρχουν νομικά και γραφειοκρατικά θέματα. Υπάρχουν πρωτόκολλα παράδοσης και παραλαβής. Υπάρχουν καθυστερήσεις γραφειοκρατικής μορφής. Μπορώ να σας εγγυηθώ πως θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την ομάδα και πως ιδανικά θα θέλαμε να είμαστε τον Ιανουάριο στο γήπεδο».

Για το αν θα ήθελε η ΑΕΚ να κάνει πρεμιέρα στο νέο γήπεδο στις 5 Ιανουαρίου:«Έτσι είναι. Θέλουμε να νιώσουμε το γήπεδο ως έδρα μας. Αν μετακομίσουμε τον Δεκέμβριο, θα μπορούμε να έχουμε προπονήσεις εκεί, να νιώσουμε έδρα. Έχουμε πλέι-οφ μετά σε Ελλάδα και Ευρώπη, οπότε είναι μία κρίσιμη καμπή για την χρονιά. Αν δεν γίνεται αυτό και δεν προλάβουμε μέχρι τότε, καλύτερα για την ομάδα είναι να μπούμε του χρόνου στο νέο γήπεδο. Δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να της στερήσουμε ένα αγωνιστικό πλεονέκτημα».

Για τον Αυγενάκη: «Σηκώνει τα μανίκια, προσπαθεί να δώσει λύσεις. Η βούλησή του είναι να προχωρήσουμε. Η βούλησή του είναι να προχωρήσουμε. Πολλά εδώ δεν εξαρτώνται από τους Υπουργούς. Υπάρχουν και οι διοικητικοί παράγοντες. Η βούλησή μας είναι για ένα γήπεδο στις 9-9,500 θέσεις, έχουμε μιλήσει και για τα μεταφορικά, να υπάρχουν λεωφορεία από την Νερατζιώτισσα και τον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας για την μετάβαση.

Για τα εισιτήρια διαρκείας: «Ειναι γεγονός πως τα νούμερα είναι απογοητευτικά, σε σχέση με το τι έχει πετύχει η ομάδα τα τελευταία χρόνια. Θα έπρεπε να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα για την ομάδα, αυτό έγινε και στο ποδόσφαιρο. Αυτό δεν έχει γίνει σε πρώτη φάση. Το δυσάρεστο είναι ότι δεν υπάρχει ούτε επιβράβευση για όσα έχει πετύχει η ομάδα. Η ΑΕΚ έχει ταλαιπωρηθεί στο μπάσκετ και θα έπρεπε ο κόσμος να έχει αγκαλιάσει πιο πολύ την ομάδα. Το brand της ΑΕΚ είναι πολύ ισχυρό στο εξωτερικό, όπου πάμε μας αγκαλιάζουν.

Η ΑΕΚ δεν είχε ποτέ αμιγώς μεγάλο μπασκετικό κοινό.. Είναι κυρίως ποδοσφαιρικό brand.. Εμείς το χτίζουμε αυτό, κάθε χρόνο βελτιώνεται. Η τιμωρία δεν είναι οικονομική, στο μπατζετ, τα εισιτήρια είναι τώρα το 5%. Η τιμωρία είναι αγωνιστική, γιατί οι παίκτες μας, κυρίως οι ξένοι, νιώθουν παγωμένο το γήπεδο. Η ομαδα τιμωρείται πιο πολύ αγωνιστικά, όχι οικονομικά, εκεί έχουμε δειξει οτι αντέχουμε.

Για την παρουσία του και αν αυτή συνδέεται με το γήπεδο: «Καμία σχέση. Το γήπεδο ήταν ένας από τους τέσσερις πυλώνες μας ως διοίκηση. Το ένα ήταν να αναδείξουμε την ιστορία μας, να δείξουμε ποια ήταν η ΑΕΚ και το πετύχαμε με αποκορύφωμα την ταινία. Μετά ήταν οι επενδύσεις σε νέους αθλητές, αλλά και να έχουμε μια ανταγωνιστική ομάδα. Καταφέραμε να φέρουμε τίτλους, να παίξουμε σε άλλη ήπειρο, να φέρουμε το Διηπειρωτικό. Το τέταρτο μέλημά μας ήταν το γήπεδο. Δεν συνδέω με αυτό την δική μου παρουσία.

Την δική μου παρουσία θα ενισχύσει το ενδιαφέρον και η προσέλευση των φιλάθλων για ένα τμήμα που μας έχει φέρει τέσσερις διεθνείς τίτλους. Όταν θα αποχωρήσω, θέλω από την δική μου μεριά να αισθάνομαι ότι θα έχω κάνει τα πάντα από άποψη χρημάτων και σε χρόνο και μεράκι για την ομάδα της καρδιάς μου».

Για την επιλογή του Ηλία Παπαθεοδώρου: «Τον παρακολουθούμε τα τελευταία 2-3 χρόνια. Είχαμε συζητήσει και στο παρελθόν. Συνδυάζει αρκετά από τα χαρακτηριστικά που θέλουμε να έχουμε. Επιθετικό και γρήγορο μπάσκετ, χειρίζεται καλά την ομάδα, τους ξένους. Έχει πυγμή, έχει δείξει ότι θέλει να έχει σε τάξη την ομάδα. Έχει επίσης γνώση στους μικρούς, από την παρουσία του στην Εθνική ομάδα»

Για τις αντιδράσεις που υπήρξαν και αν μίλησε με την διοίκηση της ΠΑΕ: «Ναι με πήρε ένα τηλέφωνο ο κύριος Μελισσανίδης. Με ρώτησε, είπα ότι θέλω να το προχωρήσω. Μου είπε να μην τον σκεφτώ δεύτερη φορά, γιατί είναι ένας καλός προπονητής και άνθρωπος. Ο οργανισμός της ΑΕΚ αντέδρασε έτσι στην στοχοποίηση. Δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη πουθενά, πάνω απ’όλα είναι ο άνθρωπος και η ικανότητά του να προσφέρει. Η ΑΕΚ βγάζει υγεία ως οργανισμός. Δεν υπάρχει η λογική της ισοπέδωσης του χαρακτήρα. Αυτές είναι οι αρχές μας.

Για την προοπτική να υπάρξει πρωταθλητισμός με τους πιο μικρούς παίκτες της ομάδα: «Είναι κάτι δύσκολο, αλλά ποτέ δεν πήραμε τον εύκολο δρόμο. Πρέπει η ομάδα να πρωταγωνιστήσει. Έχουμε μία σωστή μίξη έμπειρων παικτών με πιο νέους, ξένους και Έλληνες. Έχουμε ταλέντο, προοπτική και εμπειρία. Είμαι αισιόδοξος ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα η ομάδα θα δείξει πολύ καλά στοιχεία. Υπάρχει μία ισορροπία. Έχουμε τρεις ξένους με μεγάλη εμπειρία και τρεις μικρότερους, με μεγάλες προοπτικές. Το ίδιο συμβαίνει με τους Έλληνες. Υπογράψαμε τριετή συμβόλαια για να χτίσουμε ελληνικό κορμό».

Για τον Παναθηναικό και τις διαφορές στα μπάτζετ: «Τα μπάτζετ των ομάδων διαμορφώνεται με βάση τις συμμετοχές στην Ευρώπη. Οι ομάδες της Euroleague έχουν έσοδα εγγυημένα και σε βάθος δεκαετίας και έχουν προβάδισμα στα μπάτζετ. Φανταστείτε τους Ουόριορς να έρθουν να παίξουν στην Euroleague. Εμείς κινούμαστε από τα 5 μέχρι τα 6,5 εκατομμύρια συνολικά. Εκεί υπάρχει η μεγάλη διαφορά»

Για την προσπάθεια ενίσχυσης του Basketball Champions League: «Δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο γι’αυτό. Είναι ορατό σε όλους πως όποιος αγαπά το μπάσκετ, δεν μπορεί να αγαπά το κλειστό μοντέλο με 11 ομάδες και εγγυημένα συμβόλαια. Δεν μπορούμε να ισοπεδώσουμε τόσες ομάδες στην Ευρώπη. Αν έβγαινε η θέση της Euroleague από το πρωτάθλημα, θα υπήρχε πολύ μεγαλύτερος ανταγωνισμός. Εδώ υπάρχει ομάδα που παίζει στην Α2 και στην Euroleague. Ποιο να είναι το ενδιαφέρον για τις υπόλοιπες ομάδες;

Η συνταγή είναι απλή και στο ποδόσφαιρο είναι απόλυτα επιτυχημένο. Οι θέσεις κερδίζονται από το πρωτάθλημα, οι νίκες αμείβονται. Όλοι θα θελήσουν να λάβουν μέρος σε κάτι τέτοιο».

Παράλληλα πρόσθεσε: Διαφωνώ με το μοντέλο της Euroleague. Οι αντίπαλοι δεν βάζουν πιο πολλά χρήματα σε ποσοστό τζίρου και μπάτζετ. Εμείς βάζουμε περισσότερα και από τους δύο αντιπάλους μας. Αν έχεις έσοδα 4-5 εκατομμυρίων, το μπάτζετ πάει εύκολα στα 11-12. Η Euroleague στερεί τις εκπλήξεις. Αν υπάρξει μία νέα Γιουγκοπλάστικα, δεν θα την δουν καν οι οπαδοί στο υψηλότερο επίπεδο γιατί δεν θα μπορέσει να παίξει στην Euroleague.

Για τον Προμηθέα και την φιλοσοφία του κ.Λιόλιου: «Έχουμε ένα κοινό, είμαστε και οι δυο Αεκτζηδες. Έχουν την συμπάθειά μας. Είναι θέμα φιλοσοφίας. Τα κλειστά οικονομικά μοντέλα είναι καταδικασμένα να αποτύχουν. Όταν δεν μπαίνει καθαρό νερό σε ένα περιβάλλον, θα γινει βούρκος. Η οικονομία έχει δέιξει ότι κανένα κλειστό οικονομικό μοντέλο δεν μακροημέρευσε».

Για τα μπαν της ΑΕΚ: «Δεν είναι στην κουλτούρα μας να εκθέτουμε πρόσωπα και καταστάσεις. Προτιμώ να τρώω εγώ το ξύλο και η ομάδα, αρκεί να δικαιωθούμε μακροπρόθεσμα, όπως και έγινε. Υπήρχαν λόγοι αν είδαμε κάπου καθυστερήσεις.

Τα τελευταία δύο χρόνια, η ΑΕΚ είχε έξοδα 12 εκατομμύρια. Τα έσοδα ήταν 3,5-4. Έπρεπε κάποιος να επενδύει, να βάζει 400 χιλιάρικα τον μήνα για να συντηρείται η ομάδα. Προφανώς και θα υπάρξει κάποια καθυστέρηση. Κάναμε και επενδύσεις εκτός μπάσκετ, με την ταινία και την διοργάνωση του Final Four.
Προβάλλαμε το ελληνικό μπάσκετ παντού, πληρώσαμε για να διαφημίσουμε το προιόν. Έπεσαν λίγο μαζεμένα».

Για τον Ντούσαν Σάκοτα: «Είναι εμβληματική φιγούρα της ΑΕΚ, ο αρχηγός μας σε όλες τις επιτυχίες. Ήταν δύσκολη χρονιά στο μπάσκετ, υπάρχει τοξικότητα. Το είχαμε συζητήσει, ήθελα να το παλέψουμε. Αυτός ήθελε να αποσυμπιεστεί και να ασχολείται μόνο με το μπάσκετ και ιδανικά να κλείσει την καριέρα του στην ομάδα της καρδιάς του. Είχαμε πολλά μπρος-πίσω και περιμένουμε τον Μάιο να επιστρέψει».

Για τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη: «Καθαρά αγωνιστικοί λόγοι. Δεν ήταν ποτέ θέμα buy out. Βελτιώθηκε πολύ αυτά τα χρόνια. Ήθελα να τον έχουμε, νέος, έκανα προσπάθεια να τον πάρουμε. Ήταν ο τελευταίος χρόνος του συμβολαίου του. Θέλαμε να ανανεώσουμε για 3-4 χρόνια, γιατί ο παίκτης εστιάζει στο συμβόλαιο σε τέτοιες καταστάσεις. Δίναμε μεγαλύτερο συμβόλαιο. Μου είπε ότι δεν ήθελε να δεσμευτεί και πως θα ήθελε να δοκιμάσει κάτι άλλο, στην Euroleague, ότι είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα. Τότε πάρθηκε και η οριστική απόφαση.

Για τον Ολυμπιακό: «Δεν θέλω να κρίνω αποφάσεις άλλων. Αν ήταν η ΑΕΚ σε αυτή την θέση, δεν θα έπαιρνε ποτέ αυτή την απόφαση. Δεν θα φεύγαμε από το γήπεδο. Είχαμε συμφωνήσει όλοι ότι υπάρχουν θέματα με το μπάσκετ και την διαιτησία. Έχουμε ένα πρωτάθλημα με κανόνες. Δεν μπορείς να αλλάξεις τους κανόνες ,ακόμα και αν έχεις δίκιο. Σίγουρα πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα , για παράδειγμα υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων στην διαιτησία. Πρέπει οι διαιτητές, που εντάσσονται στην ΕΟΚ, να ελέγχονται, να κρίνονται και να τιμωρούνται από ένα σώμα του ΕΣΑΚΕ. Πρέπει να γίνουν πολλά γιατί το μπάσκετ έχει φτάσει χαμηλά».

Για το αν αυτά τα πολλά πρέπει να γίνουν με ή χωρίς τον Βασιλακόπουλο: «Χωρίς. Κάποια στιγμή έρχεται και το πλήρωμα του χρόνου. Να έρθουν νέοι άνθρωποι με νέες ιδέες. Νομίζω ότι και ο ίδιος θα ήθελε να αποχωρήσει με τα καλά και τις επιτυχίες της θητείας του. Δεν μπορεί να χειρίζεται ο ίδιος άνθρωπος τα λεφτά των ομάδων και των φορολογούμενων για 40 χρόνια».

Για το ποδοσφαιρικό τμήμα της ΑΕΚ και την παράγκα: «Έχουμε καλή ομάδα. Οι μονάδες που έχουμε είναι καλές. Νομίζω πως μας λείπυον δύο γρανάζια στο κέντρο. Σκεφτόμουν ότι αν είχαμε το VAR το ’90, όταν η παράγκα διέλυσε το ελληνικό ποδόσφαιρο, η ΑΕΚ θα είχε 10 πρωταθλήματα ακόμα και θα είχε αλλάξει η ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όλοι διαλύθηκαν στον βωμό του ενός, υπήρξε παραχάραξη της ιστορίας στο ποδόσφαιρο με συνέπειες σε όλα τα επίπεδα»

Instagram

Facebook

BLOGGERS

Περισσότερα από Συνεντεύξεις