Βρείτε μας!

ΑΕΚ

ΑΕΚ… η δεύτερη καλύτερη άμυνα!

Η ΑΕΚ αύριο αγωνίζεται στην Πολωνία, κόντρα στην Ανβίλ, για την 7η αγωνιστική των ομίλων του Basketball Champions League. Με όπλο την άμυνα πορεύεται στο BCL η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου.

Βρισκόμαστε σχεδόν στα μισά του πρώτου σκέλους, των ομίλων του Basketball Champions League, αλλά ήδη κάποια στοιχεία έχουν αρχίσει να φαίνονται.

Η ΑΕΚ πριν ξεκινήσει η σεζόν, φαινόταν μια άκρως επιθετική ομάδα. Αυτό μπορούσαμε να το δούμε και με την μεταγραφή του Κιθ Λάνκγφορντ αλλά και των άλλων πρωτοκλασάτων παικτών που έχει η ΑΕΚ.

Έπειτα από δύο μήνες και κάτι, η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου δείχνει να είναι ομάδα άμυνας και όχι επίθεσης, στο BCL. Η ΑΕΚ έχει την δεύτερη καλύτερη αμυντικά λειτουργία μετά από 6 αγώνες.

Η Ένωση έχει δεχθεί 413 πόντους, δηλαδή 68,8 ανά αγώνα, με την Τενερίφη που είναι πρώτη στην σχετική λίστα, να έχει δεχθεί 408 (68 π. μέσο όρο).

Σημαντικό είναι ότι η ΑΕΚ, αφήνει τους αντιπάλους της να σκοράρουν μόλις 28,9% από το τρίποντο, αριθμός που είναι ο τρίτος καλύτερος της διοργάνωσης, πίσω από τις Μανρέσα (23,5%) και Τουρκ Τέλεκομ (28,2%)!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ επίσης: Παπαθεοδώρου: «Να επιστρέψουμε στις νίκες στο BCL»

Instagram

Facebook

BLOGGERS

Περισσότερα από ΑΕΚ