Βρείτε μας!

Διεθνή

«Βαθιά» το… χέρι στην τσέπη για Μπαρτσελόνα και Ρεάλ

Οι «αιώνιοι» της ισπανικής λίγκας έβαλαν «βαθιά» το… χέρι στην τσέπη το καλοκαίρι, κάτι που θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στην οικονομική τους κατάσταση την νέα σεζόν.

Όπως αναφέρει το «Palco 23», Ρεάλ και Μπαρτσελόνα αναμένεται να έχουν «χασούρα» 60 εκατομμυρίων ευρώ και μειωμένα έσοδα κατά 9% τη φετινή σεζόν, ποσό πρωτοφανές για τα ισπανικά – και ευρωπαϊκά – δεδομένα.

Η Μπαρτσελόνα είναι αυτή που έχει την χειρότερη οικονομική κατάσταση, μεταξύ των δύο ομάδων, ενώ αμφότερες θα «συντηρηθούν» από τα έσοδα των ποδοσφαιρικών τμημάτων, τα οποία φροντίζουν κάθε φορά να καλύπτουν τα «κόκκινα νούμερα» της πορτοκαλί μπάλας.

Οι Καταλανοί θα ξοδέψουν 32.9 εκατομμύρια ευρώ για την πρώτη ομάδα, δηλαδή 59.7% περισσότερο από πέρυσι, ενώ η Ρεάλ 30.3 εκατομμύρια, ποσό ανάλογο της σεζόν 2018-19. Ωστόσο, η «Βασίλισσα» θα έχει μείωση στην ζημιά της κατά 3%, καθώς τα περισσότερα έσοδα προέρχονται από την πώληση εισιτηρίων, κάτι που δεν συμβαίνει με τους «μπλαουγκράνα».

Τα συνολικά έσοδα των ομάδων για τη σεζόν 2019-20 ανέρχονται στα 25 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία είναι κατά 9% λιγότερα από την προηγούμενη σεζόν, ενώ όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα: «Ποτέ ξανά δεν ήταν τόσο ακριβό για τις Ρεάλ και Μπαρτσελόνα να κατακτήσουν την Euroleague, σε μια σεζόν που αμφότερες έχουν ενισχύσει τα ρόστερ τους με τα μεγαλύτερα αστέρια της Ευρώπης».

Πηγή: gazzetta.gr

Instagram

Facebook

BLOGGERS

Περισσότερα από Διεθνή