Βρείτε μας!

Αρθρογραφία

Αυτά θα δώσει ο Γκράντ στην ρακέτα μας!

Η ΑΕΚ ταλαιπωρήθηκε από την έλλειψη λύσεων στην ρακέτα της κατά το πρώτο γύρο της Α1 όσο και του BCL. Η άφιξη του Τζεράι Γκράντ αλλάζει τα δεδομένα, προσθέτοντας μια ποιοτική και δοκιμασμένη λύση στα χέρια του coach Παπαθεοδώρου.

Απελευθερώνεται ο Σλότερ

Ο Μάρκους Σλότερ αποκτήθηκε το καλοκαίρι για να αποτελέσει το «βαρύ» χαρτί στην front line της Ένωσης. Ο έμπειρος άσος είχε σχεδόν με την άφιξή του έναν σοβαρό τραυματισμό ο οποίος τον άφησε εκτός ενεργού δράσης για μεγάλο διάστημα και η επάνοδός του ανέβασε επίπεδο την ομάδα και πρόσθεσε σημαντικά χαρακτηριστικά στο αγωνιστικό της προφίλ.

Ο Σλότερ διακρίνεται για τις αμυντικές του αρετές και την έφεσή του στο ριμπάουντ, ωστόσο επιθετικά δεν προσφέρει πολλά. Με την άφιξη του Γκραντ, ο οποίος τελειώνει με πολύ μεγαλύτερη άνεση φάσεις στην επίθεση, ο Μάρκους θα έχει την ευκαιρία να επικεντρωθεί στο αρχικό πλάνο για το οποίο αποκτήθηκε εξαρχής.

Παίρνει σκορ κοντά στο καλάθι

Ο Τζεράι Γκράντ είναι παίκτης που θέλει να σκοράρει. Δεν φοβάται να πάρει προσπάθειες και να της τελειώσει τόσο ψηλά από την στεφάνη όσο και σε μέση απόσταση. Στην Στρασμπούργκ όπου έπαιξε στην αρχή της σεζόν πετύχαινε στο Basketball Champions League  9,8 πόντους κατά μέσο όρο κάτι που τον καθιστά πρώτο στην σχετική κατηγορία ανάμεσα στους Κακλαμανάκη (1.1 μ.ο.), Μαυροειδή (2.8) και Σλότερ (4.3).

Δίνει χρόνο στον Κακλαμανάκη να δουλέψει

Ο Δημήτρης Κακλαμανάκης έχει δεχτεί δριμεία κριτική φέτος. Δεν μπορούμε ασφαλώς να ισχυριστούμε πως η απόδοσή του είναι ικανοποιητική αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήρθε ως λύση «πρώτης» γραμμής στην ΑΕΚ. Περισσότερο η απόκτησή του κινήθηκε στην λογική της επένδυσης πάνω σε ένα νέο ελπιδοφόρο ψηλό που μπορεί να αποτελέσει στέλεχος του μέλλοντος για τον ελληνικό κορμό.

Ίσως οι ανάγκες της ΑΕΚ (ή ο λάθος καλοκαιρινό σχεδιασμός στην γραμμή των ψηλών), υποχρέωσαν τον Παπαθεοδώρου να χρησιμοποιεί περισσότερο από όσο πρέπει τον Κακλαμανάκη. Ο Έλληνας ψηλός κινδύνευε να αποτελέσει «καμένο χαρτί» αν συνέχιζε να αγωνίζεται σε ματς τα οποία δεν ταιριάζει αγωνιστικά το προφίλ του.

Για παράδειγμα, ο Κακλαμανάκης δεν μπορεί να ανταγωνιστεί Αμερικανούς αθλητικούς ψηλούς που συναντούμε στον όμιλό μας στο BCL. Θα ήταν άδικο λόγω έλλειψης άλλων λύσεων να κατηγορούμε παίκτες που δεν αποκτήθηκαν για αυτό το σκοπό. Με την απόκτηση του Γκραντ επομένως δίνεται πίστωση χρόνου στον περσινό πιο βελτιωμένο παίκτη της Α1 να δουλέψει και να αποδόση τα προσδοκώμενα.

ΔΕΙΤΕ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΤΟΝ ΓΚΡΑΝΤ ΣΕ VIDEO !

 

Facebook

Περισσότερα από Αρθρογραφία